Stor dag idag

11 Oktober. Internationella flickdagen.

Bildresultat för Internationella flickdagen

Dagen då vi alla ska prata om flickors rättigheter och flickors många negativa situationer. Och i det ämnet finns verkligen mycket att diskutera om. Igårkvällst t.ex va jag och gumman ute och gick efter mörkret hade lagt sig. Två unga flickor mötte vi på den upplysta gångbanan. Dom ryckte till direkt dom såg oss. Inbyggd rädsla, oro och otrygghet. Bara för att vi kom gående hand i hand.

Bildresultat för Internationella flickdagen

Det är bedrövligt att det ska vara så. Ett naturligt möte ska i ett ögonblick vara obehagligt för våra flickor i detta fall. Ett annat är hur småflickor tvingas skyla sig pga mäns sjuka idéer, tvångsgifte, får inte gå i skola mm..suck..

Organisationen PLAN tog initiativet till denna dag och FN instiftade den sedan som Internationell flickdag. Trist att vi behöver göra det men samtidigt bra att vi uppmärksammar flickors elände runt om i världen.

En annan stor sak som händer idag. Jag ska göra vad jag tyckte va en ”flickgrej” i min barndom. Nämligen testa kliva upp på en havremoppe (häst) Say no more…hua.. 😉

Godmorgon

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.