Volvo presenterar lyx

Volvo Cars presenterar en ny version av S90 och exklusiva S90 Excellence i Shanghai – markerar början på en ny era för biltillverkning i Kina

s90 1

Volvo Cars har presenterat en ny, uppgraderad version av sin S90-sedan för Kina och lyxmodellen S90 Excellence, som båda är utvecklade för den exklusivare sedanmarknaden, på en visning före den officiella premiärvisningen på den kinesiska bilsalongen Guangzhou Motor Show 2016.

s90 2

Nya S90 blir den mest exklusiva bil som någonsin tillverkats i Kina. Båda versionerna kommer att byggas på Volvo Cars fabrik i Daqing i Kina och exporteras till hela världen. De nya modellerna kommer att visa prov på de höga kvalitetskraven som Volvo har i sin globala produktionsstrategi.

s90 3

s90 4

 

S90 Excellence har många egenskaper som förgyller bilresan: fullt panoramatak, utfällbara bord, smart förvaring, mugghållare med värme- respektive kylfunktion, justerbart fotstöd och inbyggt underhållningssystem med en stor skärm som kan användas i både arbets- och underhållningssyfte. S90 Excellence bjuder även på en pekskärmskontroll i baksätet, en inbyggd kyl och handgjorda kristallglas från Orrefors.

S90 går att få med Volvo Cars prisbelönta T4- och T5-bensinmotorer samt med T8 Twin Engine plug-in hybrid för en kompromisslös blandning av prestanda och ren eldrift som utlovar en upplevelse präglad av ”Relaxed Confidence”. S90 Excellence erbjuds endast med T8 Twin Engine.

s90 5

De nya bilarna utrustas med en mängd säkerhetsfunktioner som standard, bland annat detektering av stora djur (som en del av City Safety-systemet) och den halvautonoma körfunktionen Pilot Assist som fungerar i upp till 130 km/h. Volvos nya 90-modeller har även smartphoneintegration med Apple CarPlay och Android Auto, vilket gör det enkelt att använda de välbekanta funktionerna på telefonen via den stora skärmen på mittkonsolen i bilen. Båda bilarna erbjuds med luftkvalitetssystemet CleanZone med joniserande luftrenare, PM 2.5-realtidsövervakning och fyrzonigt klimatsystem.

Nya S90 går i produktion i november. Produktionen av S90 Excellence startar nästa år.

Godmorgon

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.