Borgerlig begravning, check

Borgerlig officiant, check,

Bildresultat för borgerlig begravning

Vilka upplevelser man fått checka av i livet egentligen:)

Mitt liv började med en hårda skolan och har sedan formats sakta tillbaka mot ngt bättre hela tiden. Jag ska inte gå in på allt nu för att då tvingas jag skriva en bok vilket jag aldrig skulle klara. Men jag kan iaf stolt berätta att jag ärades med förtroendet att få vara borgerlig officiant på min första begravning vilket va oerhört stort och ärofyllt. För er som inte vet en officiants betydelse, så är det ungefär som prästens under ceremonin.

Är man inte medlem i kyrkan blir det borgerlig begravning istället. Detta har man kunnat ha sedan1926 då det lagstadgades att borgerlig begravning är en medborgerlig rättighet, och att det är en privat angelägenhet vad man väljer. En borgerlig begravningsakt är en ceremoni där var och en helt fritt kan bestämma hur begravningsakten skall utformas. Tvärtemot vad många tror, kan den borgerliga ceremonin innehålla religiösa inslag.

Som sagt, check på den och ytterligare något jag aldrig trodde jag skulle göra är gjort. Kan nu alltså lägga till titeln Borgerlig officiant till mina tjänster och tackar familjen som anlitade mig för det stora förtroendet.

Godmorgon

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.