Kan själv!

Bilarna som kan själv rullar nu ut på våra gator nästa år.

Bildresultat för ambulans

Kan själv, då menar jag ringa till SOS om olyckan är framme. Under 2018 ska bilar utrustade med tekniken, eCall-funktion finnas bland oss på vägarna. Kanske inte är en så dum utveckling då jag själv vet hur viktigt det är att hjälpen snabbt når fram. Tekniken kommer finnas i alla nya bilar som börjar säljas inom EU fr.o.m April 2018

Bildresultat för sos mattias hindfelt

Så här säger Mattias Hindfelt (bild ovan) som är IT-chef vid SOS Alarm till TT om e-call:

” Vi är fortfarande ofta beroende av att det är en människa som ringer, men det kommer inte att vara så i framtiden. Vid en olycka utlöses vissa sensorer som kan kommunicera till oss var olyckan har skett, klockslag med mera. Bilen i sig blir en enorm sensor som dessutom kan upprätta en röstkanal till SOS.”

HÄR kan du läsa lite mera.

Godmorgon

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.