Sex av tio…

Sex av tio tonåringar säger att de skulle strunta i att dricka alkohol om de inte får tag i den från någon de känner. Men hur säger man nej när lillebror, lillasyster eller en yngre kompis ber en köpa ut?

Använd kärleksargumentet 
Du älskar ditt syskon. Du vill inte att hen ska råka illa ut. Det här vet såklart din lillebror eller lillasyster. Grejen är att risken för knas ökar på fyllan, till exempel bråk och hårda ord, borttappade mobiler och trasiga kläder, hånglet man ångrar eller messet som inte borde ha sänts. Säg nej av omtanke – och för att du inte vill ha på ditt samvete om något skulle hända och du har köpt ut.

Välj psykologstilen 
När frågan kommer, fråga varför syskonet vill ha alkohol. Lyssna och resonera kring drickande och droger. Diskutera vad som är rätt och fel, och vänd på frågan – hur skulle syskonet göra om de var storasyskon? Berätta om dina erfarenheter av alkohol och varför det inte är en bra idé att dricka innan det är tillåtet.

Dra föräldrakortet 
Säg att mamma och pappa skulle bli besvikna och förbannade på dig och om du köpte ut. Skäll unnar man ingen.

Säg att du inte vill bryta mot lagen
Ni vet nog båda två att lagning är olagligt. Det är ett skäl bra som något att inte köpa ut.

Bildresultat för köpa ut cigg

Det finns också föräldrar, vilket är grymt skrämmande som varje dag förser sina barn med tobak. Ni borde skämmas rejält som hjälper era barn att bli sjuka.

Köp aldrig ut till minderårig vare sig alkohol eller tobak!

//Big Papa

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.