Landstinget är på Nolia

Bli inspirerad till en bättre hälsa, öka dina kunskaper om egenvård och upplev nya vårdlösningar med modern teknik – allt i landstingets monter på Stora Nolia.

Stora Nolia 2015
Västerbottens läns landsting på plats även denna gång i hall 2, monternummer 280. I landstingets monter händer det något nytt och spännande varje dag. Det finns också gott om plats för den som bara vill sitta ner och ta det lugnt en stund. Tanken med landstingets medverkan är att inspirera till goda levnadsvanor samt berätta om verksamheten. Mässan startar lördag den 5 augusti och pågår till söndag den 13 augusti, landstinget är med alla nio dagar.

Idag och imorgon.
Landstinget har en vision om att Västerbotten har världens bästa hälsa och världens friskaste befolkning år 2020. Under de här dagarna kan du få hälsosamma tips från landstingets hälsoutvecklare och cykla ihop ditt eget mellanmål på den omtalade smoothie-cykeln.

Fredag, lördag och söndag (avslutningshelgen)
Barnhälsovården och folktandvården har barnen i fokus under avslutningshelgen. Barnen kan vara med i en rittävling och stajla en tandborste som sedan får följa med hem. Du kan prova på hur det är för tandläkare och tandhygienister att arbeta genom en spegel i vår spegellåda. Och självklart kommer barnens favorit Bodil krokodil till mässan också.

Hela mässperioden (5 augusti–13 augusti)
I landstingets monter finns möjlighet till en stunds vila, på köpet får du inspiration till en hälsosam livsstil. Prova på ett urval av hjälpmedel som underlättar i vardagen och som du hittar i landstingets hjälpmedelsbutik. Barnen kan slå sig ner vid teckningsbordet för att rita en stund. Du kan också delta i en tipsrunda och vara med och tävla om ett aktivitetsarmband.

Under mässan finns politiker från Folkhälsonämnden på plats. Så gör ett besök hos dom 🙂

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.