Håll koll på farten

Inte bara denna vecka utan alla veckor ska farten uppmärksammas då du framför ditt fordon. Men just denna kommande vecka, alltså från imorgon så kommer Polisen satsa än mer på ta fast fartsyndare varför du kanske ska vara lite extra uppmärksam.

Bildresultat för poliskontroll

På Polisens hemsa kan man läsa att arbetet är gemensamt för EU och målet är att minska antalet döda och svårt skadade.

Med start på måndag inleder polisen en vecka av extra fokus på hastigheten på de svenska vägarna. Insatsen ska bidra till att minska antalet döda och svårt skadade i trafiken.

– Att sänka medelhastigheten är avgörande för vårt arbete med att öka trafiksäkerheten, säger Ursula Eriksson, trafikstrateg på Polismyndigheten.

Skulle medelhastigheten på de svenska vägarna minska med 1 km/h hade 15 liv räddats varje år. Trots det kör runt hälften av förarna för fort idag. Medelhastigheten har ökat under de senaste åren och många kör mellan 6-10 km/h över rådande hastighetsbegränsning.

– Ska vi rädda liv måste medelhastigheten sänkas. Det är därför viktigt att kontrollerna riktar sig mot både de fåtal som kör mycket för fort och de många som kör lite för fort, säger Ursula Eriksson.

Var kontrollerna ska ske bestäms lokalt utifrån målet att ha störst effekt på antalet döda och svårt skadade i trafiken. Veckan är initierad av EU och sker samtidigt i alla medlemsländer.

Relaterad bild

Så kör förståndigt nu och alltid!

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.