En halv miljon döda?

Det har ju varit stora framgångar med bekämpningen av Malaria i Afrika.

Bildresultat för malaria bekämpning FN

Men nu har den utvecklingen stannat av helt och folk dör som flugor. Anledningen är att det inte skjuts till pengar. Vi kan hjälp folk på alla möjliga sätt men verkar inte kunna hjälpa folk där det verkligen måste göras. Framgångarna med att bekämpa sjukdomen har snart helt stannat av hörde jag på radion idag.

Relaterad bild

Bara förra året dog en halvmiljon människor som vi och andra i världen kunde hjälpt, t.ex gm att dela ut myggnät vilket redan räddat miljontals människor. Tillförseln av medel har inte ökat utan snarare minskat. Dom borde vid det här laget fördubblats då det var grundplanen från början. Jag tycker synd om alla miljoner människor därborta som kommer dö helt i onödan där borta under närmaste åren om inget görs och jag tycker synd om alla även i andra länder dit det kommer spridas varefter. Denna sjukdom drabbar oskyldiga människor som inte kunnat göra något för att förhindra dödssjukdomen, därför måste alla hjälpa dom NU, Varje investerad krona ger 40 ggr pengarna tillbaka i ökad ekonomisk tillväxt och räddar liv.

Bildresultat för malaria bekämpning FNKan också tillägga om sjukdomen att den främst drabbar barn.

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.