EXKLUSIVA HOJAR

Ola Granström, god vän och då och då gästskribent på Motorbloggen gillar Indian Motorcyklar lika mycket som jag och bjuder oss på denna till frukost 🙂

I den lilla staden Lynchburg där Little Richard bor är brandbilarna svarta. Lynchburg har bara dryga 6000 innevånare och ligger i delstaten Mississippi. Stadens brandkår ägs av det största lokala företaget, JACK DANIEL DISTILLERY LYNCHBURG som framställer den berömda whiskeyn Jack Daniel´s. Det är det enda destilleriet i världen som har en egen brandkår. Egentligen är ju det konstigt att det är så, för det är ju väldigt bra om brandstationen ligger så nära en sådan fabrik som möjligt… Brandkåren som existerat sedan 60-talet består nu av 34 frivilliga fabriksanställda och de har ett tiotal fordon till sitt förfogande. Jack Daniel´s brandsoldater är ett kompetent gäng med hög teknisk utbildning.

Relaterad bild

Vill man se svarta brandbilar och få en rundtur på destilleriet så går det alldeles utmärkt, faktum är att det är en ganska stor turistattraktion. Men om man vill ta sig ett järn är det faktiskt lättare att få audiens hos Kungen av Rock´n´Roll!
Paradoxalt nog är det nämligen så att all försäljning av alkohol är förbjuden i trakten sedan 1920-talet och på grund av lagtekniska skäl kommer det att så förbli.

Relaterad bild

Nu har det blivit något av en tradition att Indian i samarbete med stylingfirman Klock Werks Kustom varje år hedrar den unika brandkåren med en snygg motorcykel.
Årets upplaga som är den tredje i rad är en mattsvart Scout Bobber dekorerad med Indians och Jack Daniel´s logotyper i 24-karats bladguld. Den svarta sadeln pryds med destilleriets snygga logga i guldbrodyr.

Relaterad bild

Med en blinkning till Jack Daniel´s old n:r 7 har 177 exemplar av 2018 Jack Daniel´s Limited Edition Scout Bobber producerats. De här cyklarna kostar naturligtvis lite mer än en vanlig Indian Scout men då ingår en äkta brandyxa som är dekorerad med den stolte ägarens namn och motorcykelns nummer på skaftet samt Jack Daniel´s Fire Brigade´s egen logga på yxhuvudet.

Är du intresserad av en egen Bobber eller någon annan hoj från Indian? Du kan få den levererad med en helt egen lack efter önskemål numera från UTMAB på Klockarbäcken, Umeås lev av Indian och POLARIS. Besök deras MC butik och ta en kaffe 😉

Godmorgon

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.