Hakar Umeå på?

Kommer Umeå att ta till samma åtgärder som Stockholms stad för att hämta hem intäkter till sina skulder?

Bildresultat för p bot

Stockholms Stad vill nu höja parkeringsböterna och på det sättet lyckas få in 85 miljoner extra under kommande år. Höjningen kommer gälla olika former av felparkeringar. Miljöpartiet, det parti som gärna ger sig på motorfolket säger så här:

Bildresultat för lapplisa

Höjningen kommer att gälla alla typer av böter – från felparkeringar till att man inte har betalt avgiften för platsen man står på. Allt är dock inte klart än och inget politiskt beslut har ännu tagits kring prishöjningen eller vad den kommer att ligga på. Ett beslut kommer att tas i början av nästa år, som tidigast.

”Vi kommer att höja allihop. Hur det kommer att se ut återkommer vi till i ärendet. Det finns ett tak för det som staten har sagt. Vi får inte sätta högre avgift än 1.300 kronor, även om vi tycker att det borde vara högre när det gäller de mest trafikfarliga felparkeringarna. Det vi räknar med är högre böter när man parkerar fel eller ställer sig trafikfarligt. Men en effekt är förhoppningsvis att vi får fler som då också betalar parkeringsavgiften när de parkerar och inte ställer sig trafikfarligt. Det finns olika delar i det här och vi vet sedan tidigare att vi oftast får en förhöjd rättad parkeringsgrad i ärendet.” Säger trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP)

Nu har ju inte MP fullt stöd för sin önskan, så hur det kommer bli efter beslutet som ska tas nästa år lär jag få återkomma till.

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.