Statistik på rattfyllon

Legat sjuk och är inne nu på 3dje veckan. Vad kan då vara bättre än att se tv?

 

Jo man kan ta in lite samhällsstatistik från våra vägar som t.ex. AlcoSense Laboratories grävt fram. AlcoSense är ju som ni kanske kommer ihåg bl.a märket på min nya alkoprovare (HÄR är min) som alltid är med mig på resorna. Även om jag inte behöver kolla mig innan avresa finns det alltid någon som är osäker och blir glad då jag plockar fram den.

Då det gäller rattfylleri i Sverige och under vilka tidpunkter det är vanligast att rattfyllerister åker fast så kan man se att rattfylleriet minskat en hel del för dom som är tagna mellan 21.00 & 03.00 vilket är mycket glädjande. Det rör sig visserligen bara om ca 150 mellan 2016-2019 men iaf en lägre siffra. Det som däremot är tråkigt är att dom som åkt fast på morgonen och förmiddagen mellan 06.00 & 12.00 däremot ökat från 27% till 31,3% under samma period 2016-2019.

Kan detta kanske bero på att fler tror sig vara mer ”körbara” på morgonen än dom egentligen är? Kanske fler skulle sluta tro på sin egen förbränning och bara ge faan i bilen, hojen eller vilket fordon man nu tänkte ta och istället om man nu måste köra i vart fall se till att man har en AlcoSense liggande i bilen eller packväskan på hojen.

AlcoSense är en billig livförsäkring för dig och även för dom runt om dig. Tänk efter före 😉

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.