MC mässan inställd också

Så jäkla trist 🙁 MC Mässan 2021 ställs nu också in på grund av Coronapandemin

MC-Mässan - Indian Montern - Motorworld

Coronapandemin drabbar världen och Sverige på ofattbart många sätt. I nuläget har stora delar av Europa stängt ner medan Sverige har hållit liv i handel och övriga verksamheter. Det senare syns tydligt i Moped- och motorcykelbranschens positiva statistik över nyregistrerade fordon under våren 2020. Samtidigt är det omöjligt att sia om hur de långsiktiga effekterna för den svenska ekonomin i allmänhet och tvåhjulsbranschen i synnerhet kommer att bli.

Moped- och mc-branschen i Sverige har därför med hänvisning till situationen och efter noggranna analyser kunnat konstatera att förutsättningarna att arrangera ett för besökarna säkert arrangemang i januari 2021 försämrats under våren. Det är därför styrelsen i McRF motvilligt har fattat ett enhälligt beslut att ställa in MC Mässan 2021. Beslutet är förankrat med medlemsföretagen i branschförbundet.

Styrelsen konstaterar att vi med trovärdighet inte kan säga till besökare, medarbetare och utställare att allt är som vanligt i januari 2021. MC Mässan är en trång och fysisk mötesplats, där glädjen att ses och hälsa på varandra spelar en sådan central roll, att vi inte kan garantera säkerheten på den nivå vi önskar.

MC Mässan är ett så kallat framtungt projekt där de mycket höga, fasta kostnaderna kommer tidigt och finansieras av utställaravgifter och biljettförsäljning som kommer sent. Detta faktum är en accepterad ekonomisk risktagning under normala förutsättningar. Vi bedömer att förutsättningarna inte kommer att vara normala under 2020 och 2021.

Med detta har styrelsen samtidigt beslutat att inleda planeringen för en omfattande mc-branschturné med utställningar, uppträdanden och provkörningar under en rad veckor våren 2021. Vi ser dessa publika event som ett intressant komplement till den normala MC Mässan. Samtidigt börjar arbetet med en comeback för MC Mässan 2022.

Så lyder pressmeddelandet från mässan tyvärr 🙁

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.