Nytt hos Polisen!

Motorbloggen först ut med nyheten om Polisens nya tjänstebilar!

Under de kommande åtta åren ska det levereras minst 2 200 nya polisbilar till myndigheten enligt det avtal som slutits med leverantören.

Två fordonsmodeller är aktuella och att just dessa är valda beror till stor del på resultaten av den arbetsmiljöutvärdering som gjorts med poliser från olika regioner.

Fakta om fordonen
Robert Haaga är projektledare hos Utvecklingscentrum Stockholm:

– Avtalet som slutits med Volvo gäller två modeller: cross-over och personbilskombi. Merparten av fordonsparken kommer att utgöras av Volvo XC 60. För trafik- och eskortuppdrag blir det Volvo V 90.

Personbilarna som köps in kommer att ha en mycket avancerad teknisk utrustning och ett nytt navigeringssystem. Radar och 360-graders kamera blir standard.

Brukarnas åsikter var viktiga
Valet av Volvo som leverantör har föregåtts av en mycket noggrann kravställning och upphandling. Men under projektets gång har också polispersonalens erfarenheter varit viktiga. De har bland annat deltagit i praktiska moment och fått göra en arbetsmiljöutvärdering som spelat en stor roll i val av fordon.

Anders Hall, utvecklingschef på Nationella operativa avdelningen:

– Nu får polispersonal i yttre tjänst ett bra arbetsverktyg med modern teknik och god arbetsmiljö. Svensk polis tar en stort steg framåt med denna nya generation av polisbilar.

Nyhet från
Polisen Stockholms län

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.