En 50 åring firas

Om man som jag läst på Liljaskolan i slutet av 70-talet och början av 80 i Vännäs så kan man bara inte undgått läraren Bruno Jonsson och hans ärade Volkswagen K 70. 🙂

Volkswagen K70 – den unika veterandoldisen | Klassiker | Expressen | Allt om Bilar

Min lärare Olof Juslin i Fordonsprogrammet och hans kollega Bruno Jonsson, två härliga lärare och profiler för Liljaskolan. Då kanske jag inte tyckte det, men idag vet jag bättre och uppskattade hur dom faktiskt kämpade för att banka både vett och kunskap i min då rätt lilla hjärna som inte ville mycket. Just Brunos K 70 var väldigt omtalad. Det var hans ögonsten och han lärde oss ungdomar rätt snart att K 70 det var det bästa man kunde äga. Då kändes det kanske inte riktigt så för min eller mina skolkamrater, men idag hade nog alla vi elever velat ha Brunos gamla K 70 i garaget 😉

Volkswagens modell Bubbla hade börjat bli lite omodern varför man ritade och skapade modellen K 70. Under huven gömde sig en vattenkyld motor fram istället som på bubblans luftkylda bakmonterade motor. Till att börja med ville VW använda en Wankelmotor men gick rätt snart till traditionell kolvmotor istället. Bilen var också framhjulsdriven. Förutom för Bruno Jonsson blev aldrig K 70 modellen så populär varför den bara fick hänga med mella 1970 – 1974 då man ist valde satsa på modellen Golf vilket som alla vet blev väldigt lyckad.

Undrar om Brunos Jonssons gamla K 70 finns kvar tro?

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.