Inte så dumt?

Kanske inte så dumt, eller?

Volvo har sedan tidigare begränsat toppfarten på sina bilar till 180km/h. Man menar att ingen ska dö i deras bilar och sedan varför ska dom behöva gå så fort då man ändå inte får nyttja den hastigheten.

Renault-Chef Luca de Meo bei der Präsentation eines Elektrowagens: Künftig nicht schneller als 180 km/h

Renault och Dacia följer nu efter säger deras chef Luca de Meo.

Men dom går steget längre enligt vad som redovisades förra veckan på deras aktieägaremöte. Dom utvecklar systemet Safety Coach. Ett system som får bilen att följa hastighetsbestämmelserna där du befinner dig. Systemet känner också av t.ex farlig kurva eller dåligt väder vilket gör att den håller tillbaka farten. En hjälp till den ouppmärksamma föraren kan man säga. HÄR finns mera info.

Vad tycker du om detta?

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.