nu är jag skitsur

eller rättare sagt förbannad!
som ni säkert läst, hört och sett så har förhandlingarna om ett sk ’krisavtal ’ på Volvo här i Umeå strandat, kört pågrund, kvaddat och gått upp i rök…
Facket gav i torsdags ett sk slutbud efter några små små korrigeringar på det avtal man gemensamt förhandlat om ett tag. Ett slutbud som var loklat anpassat, där vi bla skulle använda oss av fler minusdagar i vårt VAT avtal.
Men se det passade inte företaget, dom sa nej till detta. Vad gör man då i dag ? Jo man går naturligtvis ut och säger att det var facket som sa nej.
Företaget fick inte diktera villkoren och slog dövörat till, dom kunde inte heller läsa på läpparna att klubben la ett SLUTBUD.
Dom skulle själva ta ställning till slutbudet/slutkorrigeringen/sluttexten…men inte då..

Naturligtvis måste man nu skylla på facket, det är facket som sagt nej till avtalet som skulle kopieras från skövde/köping utan några som helst lokala anpassningar.
Men det är väl facket fel att fästingarna sprider borelia, fackets fel att svininfluensan härjar, facket fel att det regnar osv…
Fackets förslag skulle ge 41 milj i besparingar, samt 6 nya minusdagar utöver de vi redan lagt ut , vilka vi själva sätter oss i skuld med, dom ska jobbas tillbaka.
Företaget ville ha 45 miljoner samt 5 stoppdagar samt vara dom som håller i taktpinnen
Företaget vill ha direkt klirr i kassan , mycke klirr..

Man vill inte heller gå ut och säga att man från chefs håll är beredd att sänka sin lön, utan man svarar svävande på frågan när den ställdes till företagsinformatörer i dag.
Nä som vanligt ska arbetarna ta hela smällen.

Eftersom man från ledningens håll här i Umeå inte verkar få/kan/vill göra något som man från ledningen i Gtb inte sagt ja till så fattar jag inte varför man inte avvecklar ledningen här och har en veckopendlande ledning på 2 personer från Gtb.
Det måste vara mycket kostnadseffektivt och kreativt

Nä nu väntar väl uppsägningsförhandlingar kring 320 varslet, och man kan väl redan nu börja läsa platsannonser med seriösa ögon för jag tror inte ett dugg på framtiden.
Räknar kallt med att bli arbetslös inom ett par månader…så har du nått så ring, majla eller skicka rökpuffar, va som helst ,men jag ska ha ett jobb att gå till i höst.

är riktigt irriterad just nu, till råga på allt så regnar det, kanaler på tv:n har försvunnit, näsan är tätt och tvättmaskin blir aldrig klar..en bra dag med andra ord
inga kramar, inga hälsningar skickas i dag så det så…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.