i en torktumlare.

Ännu en dag gjord på "drömfabriken" en dag fylld av nya utmaningar och nya funderingar.

Sen en tid tillbaka har det varit förjortat rörigt på jobbet, varsel, uppsägningar, krisavtal och stress, personalomflyttningar och nya robotar å gu vet allt. Men nu får det faktiskt börja räcka.

Det känns som man befinner sig i en torktumalre hela dagarna.Tiden rinner i väg och allt och alla verkar vara i spinn.  Jag står just nu inte i produktion vilket jag är oerhört tacksam över, jag har privilegiet att få jobba med fackliga frågor hela dagarna. Att i dag jobba på fabriken( i produktion) är ingen dröm…ni som tror det kan höra av er så ska ni få en redovisning. 

Att stå på sidan av produktion är inte heller någon lek. Om folk  bara visste hur turerna går kring – avtal, fabrikens framtid, överenskommelser, möten, planering, handlingsplaner, protokoll , bemanningsfrågor m m…Ja just nu är det en jäkla cirkus. Det liknar ingenting.

Jag dristar mej till att säga att det är nog tur att vi har mindre att göra just nu.(.vilket man inte kan tro på vissa avsnitt). för om det skulle gå på fullfart just nu…då vill jag ha ledigt…jag är imponerad av mina kollegor som jobbat med dessa frågor sen många många år  tillbaka och fortfarande har orken och drivet.

Fabriken verkar vara en outtömlig källa, en källa där man kan hämta irritation, frustration, ilska, förvirring, tomhet och många många frågor om vad som egentligen händer. En frustration är att vi för ett tag sen var 320 för många, men räddades kvar av ett krisavtal..men nu får en del förfrågan om övertid och på en del ställen är det underbemannat…nog är jag dålig på matte men

Men jag ska också säga att det triggar en..triggar och inspirerar i alla fall mej, till att hitta lösningar och ifrågasätta, försöka komma framåt och få till förändringar för sä här kan det inte fortsätta. Det handlar om jobb, människor och framtid

Puh ! någonting roligt då……??…??..Jo ! jag har inte fått flunsan än :=) å det är snart helg.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.