i dag sa det klick…

I dag är ingen vanlig dag, i dag har jag gjort något ovanligt och roligt på jobbet. Jag har haft en hjärt lung räddnings utb på 4 timmar, Det är ett tag sen jag höll i en utbildning nu, men det kändes som man var tillbaka skruvad i tiden i dag. Lika roligt, lika inspirerande som vanligt. Innehållet i utbildningen är i stort sett detsamma som förr, lite nyheter i själva hjärt lung räddningen bara och sen stod jag inte i försvarets gröna kläder utan i mina egna, blå.

Dessutom sa det "klick " i rummet, flera gånger dessutom. En härlig känsla….Ja nu var det inte så att det sa klick i mitt hjärta utan det sa "klick"  när deltagarna tryckte på dockornas hjärtan…När dom gjorde rätt sa det "klick" och det är ju en härlig känsla, då vet man att dom gör rätt och kan det dom gör.

Tack o lov är det inte alla dagar som vi har 15 hjärtstopp på jobbet, men i dag hade vi det. Känns skönt att veta att ytterligare 15 arbetskamrater kan hjälpa sina medmänniskor om det värsta skulle inträffa. Det här med första hjälpen och hjärt lung räddning är något alla borde kunna.

Sen kan man väl  verkligen kalla det "medlemsvård" en förtroendevald som lär ut första hjälpen till medlemmar…haha det är bra. ( obs ! humor … alla är lika välkomna  på utbildningen )

Besökte på vägen hem en klädaffär där jag hörde dagens bästa kommentar av en kvinna som inte tyckte att hon passade i det hon ville ha.

Hon sa – "nä, nu far vi hem och bantar eller så tar  vi ett glas vin" Ja, jag passade inte heller i det jag ville ha så…..jag vet inte vad som går fortast, bantandet eller att dricka ett glas vin..ni får gissa !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.