politiker..en riskgrupp ?

Jag häpnar över en del politikers agerande i samband med vaccinering mot nya flunsan. Hör på radio och ser på tv att i en del landsting har politiker beviljat sig själva och andra företräde för vaccinering…..otroligt ! Tala om att den del tror att jorden snurrat runt deras axel…men vet ni vad, det gör den inte.

När man sen hör en del av dessa politkers försök till bortförklaringar blir jag ännu mer irriterad.

– de träffar såååååå mycket folk – de har sååååå stort ansvar – de har ett ekonomiskt ansvar över miljoner kronor – de måste kunna fatta viktiga beslut –  de följer bara de riktlinjer någon överordnad gett och så vidare…..

Jag förutsätter att dessa politiker gör som piloter, inte äter samma mat som sina kollegor, i matsalen på jobbet eller på representationsmiddagen,  för tänk om de till exempel får salmonella eller magsjuka av maten. Då kan dom ju inte fatta dessa viktiga beslut och se till att vi andra "dödliga" klarar oss ur krisen….. Alla som jobbar har ansvar och hur många människor träffar inte en som sitter i kassan på ex apoteket eller matvaruaffären, eller den som kör bussarna ?

Som om denna influensa är det farligaste som hänt eller kommer att hända i Sverige. Är ni vaccinerade mot allt annat som vi människor kan drabbas av ?!

Nä ställer er i kön som alla vi andra som inte tillhör en riktig riskgrupp eller man kanske kan tolka det så att , politiker ÄR en riskgrupp för oss andra. ?!

4 kommentarer

  1. .....

    Det är på ett ställe några stycken gjort så här. Och du slår på alla ”politiker”. Alla 40 000 förtroendevalda. Det här är billiga poäng som skadar.
    Inte ens statsministern har gått före. Regeringen kunde gott ha fått gå före, anser jag. Jag hade inte dött om t.ex. kommunchefer, kommunalråd och krisledningsgrupper gjort det heller. För säkerhets skull. Kommer en stor katastrof behöver vi att krisledningen fungerar.

  2. Carola Andersson

    Svar till ….. (2009-11-08 17:35)
    jag slår inte på alla politiker, jag skriver en del politiker.. sen är det enligt ekot på radion 3 ställen som man vet om som ”gjort såhär ”.
    Helt rätt, ingen dör om någon går före, det är principen jag irriterar mej på. Sen är det ju inte pesten som härgar utan en influensa.samt att politiker har väl ställföreträdare om nu benen skulle slås undan på en efter en.

  3. .....

    Hörde nu att det skett i Gävle och Dalarna också. Det kommer aldrig att bli så, men jag tycker ändå att vissa chefer och ledande politiker i kommun och landsting skulle vaccineras snabbt vid pandemirisk. Till exempel de som leder äldreomsorg, sjukvård, vattenverk, skola m.m. Det handlar inte om många i landet.
    Jag hör inte dit.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.