lika stark som Pippi ?

Oj vad jag är på bra humör just nu. Jag har just kommit hem efter att ha deltagit som en av " debattörerna/talarna" på Umeå Kvinnokonvents saminarium. Blev inbjuden att medverka under rubriken "hur stark får en kvinna va ?" Där vi samtalade om vad som händer / om det händer något när en kvinna använder sin fysiska styrka som "arbetsredskap"

Satt där på podiet i strålkastarljuset och mikrofon i handen tillsammans med bla Proffsboxerskan Anna Ingman och Simmerskan och paralympicmedaljören Eira Nilsson. Där, mitt bland dessa fantastiska idrottskvinnor  satt jag…lilla svetserskan och IF Metallaren Carola.  Alltså jag har fått sån energi av denna timme så jag vet inte hur jag ska få utlopp för den…måste nog ta en glögg och fundera..

Samtalsledaren för vår del av seminariet inledde debatten med att knyta frågan om      " hur stark får en kvinna va" med Världens starkast tjej Pippi långstrump. ! Alltså det är inte alla dagar man benäms i samband med Pippi.

Fantastiskt roligt att få erbjudandet att medverka, att någon där ute anser att lilla jag har något att delge övriga människor, att för en stund få vara i samma "fack" som en världsmästarinna och en paralympicmedaljör…att få sitta i strålkastarljuset och se ut över 50-60 människor som bara lyssnar på vad jag har stt säga och att se att man faktiskt berör dem med sina upplevelser , tankar och erfarenheter.   Det ger energi..

Sen var det extra härligt att en av mina fackliga, kvinnliga kollegor och förebild råkade finnas i salen, det var skönt att kunna titta åt ditt håll och se dej le, det lugnade mej..för nog blir man lite darrig där i ljuset, även om man fören stund är "en Pippi". Så tack och kram till dej Ingrid från Skellefteå.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.