gröna snoriga näsor

Måndag morron …å allt gick som vanligt tungt. Men nu är dagen gjord, och kvällen snart över.

i dag har jag en del funderingar, svara mej gärna, på varför måste…

De flesta karlar som går i en trappa ta minst två trappsteg i taget ? Jag har ju de senaste 15½ åren kunnat bedriva en "osynlig gallup undersökning " i frågan och jag ser det varje dag, flera gånger om dagen. Så även i dag…varför ? känns det konstig att ta ett trappsteg i taget ?, vinner ni tid ? eller vad är det. Det ser inte särskilt bra ut och det är inte bra för knälederna heller , så varför  ?

Nästa fråga jag har är ..Varför kan inte vuxna som står vid övergångsställe vid trafikljus vänta på grön gubbe när det står barn/yngre på andra sidan ? I dag stod en liten grabb med cykel och väntade tålmodigt på grönt, medans på andra sidan stod två vuxna ( en man o en kvinna) och direkt jag kört förbi så cyklade dom över, medans lillkillen snällt stod kvar….Vuxna ! vad sänder ni ut för budskap ? Jo inget annat än att det är okey att skita i grön gubbe/ grönt ljus. Visst kan vi i alla fall skärpa oss när det står kids på andra sidan och gör rätt….skämmes på er.

Nu till de göna  näsorna i centerns ungdomsparti…jo jag vill kalla er det. eller är det så att den gröna kepsen som era föregångare inom centern ( tidigare bondeföbundet som bildades 1913) hade på sina huvuden när dom skördade sina åkrar och mjölkade sina kor för sitt levebröd, nu har halkat ner på era näsor ???

vad menar jag nu ? Jo, jag menar CUFs  kampanj som dom bedriver nu, bland annat mot facket " fuck facket "

CUF skriver så här " i dag bestämmer facket och arbetsgivaren genom kollektivavtal hur mycket du ska jobba, vad du ska tjäna, och hur mycket semester du får ta ut. Avtal som bestäms av några få men gäller alla. Är du som alla andra ? Facket ska inte bestämma över dej, Vidare skriver dom… CUF tror att du vet hur mycket du vill jobba, vilken lön du vill ha och hur mycket semester du vill ta ut. Det är bara du tillsammans med din atbetsgivare som ska bestämma över dina arbetsvillkor. Fuck facket, du vet bäst, det vet vi …

Jaha…kan kanske så vara. Men jag undrar om CUFs ungdomar vill ha semester och en schyssta villkor när dom en dag tvingas att  arbeta som anställd…var tror ni dom villkoren kom ifrån, genom fläken eller ? Semesterlagen kom till 1938 och arbetstidslagen redan 1919 av våra förfäder ( säkert också någon av era ) efter hård kamp för bättre villkor.

Jag skulle också vilja veta vad ni säger till människor i andra länder som dagligen slåss för sina villkor, rättigheter till semester, rättigheter till en lön dom kan leva på, normallånga arbetsdagar, trygghet i anställningen och lika villkor…männsikor som är beredda att offra sina liv för att få det drägligt på sina arbetsplatser…som inget annat vill än att få till fackföreningar som kan hjälpa dem att föra fram sina krav…

…säger ni åt dem också att " fuck facket" ni klarar er själva"  …" fuck facket och driv din egen linje" …. "fuck facket "du är starkast själv" …" fuck facket "du vet bäst och du kan göra upp med din arbetsgivare"….eller vad säger ni åt dessa människor, nu när ni här hemma gör ner facket och de villkor som folk sen långt tillbaka har slagits för och alla som är med i dagens fack försöker bevara och försvara ???

Jag undrar om Centerns partiledning står bakom "fuck facket" kampanjen ?

Till sist vill jag bara säga att det är fint väder ute och det verkar som jag lyckats ta dön på lite mygg…hehe

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.