herregud vad Kungen snarkar

En del dagar blir det bara pannkaka av all mat, skulle kunna ligga nära tillhands en torsdag som denna, men se det blev det inte. Inspirerad av alla blommor till rabatterna  som jag köpt med mej hem så blev det i dag blommig falukorv till middag..se själva

Ja, hur går man vidare nu då ??? Kan pröva med det här.

Trevligt att Storumans kommun ( för övrigt min egen kommun, för jag kommer därifrån ) nu för andra gången tagit sitt förnuft till fånga när det gäller äldre. Tidigare i vintras kunde man följa Iris 80 år som kämpade för att få färdtjänst, för att kunna åka in till Tärnaby och handla mat m m . Hon skulle åka buss i stället tyckte man ett tag…trots att närmsta busshållplats låg många km från hennes hem. I dagens tidning läser vi om Ida 101 år som nu äntligen får flytta till ett äldreboende…!? efter ett par års kämpande för detta. Känns inte bra sånt här när man har sina föräldrar kvar "uppöver"

Hurra för dessa "krutgummor" som orkar och ids stå upp för sin åsikt och vilja. Tänk om yngre människor tog lärdom av detta och ser att det lönar sig att kämpa för sina villkor, rättigheter och tillvaro.

Men jag hoppas att vindarna nu vänt till positiva rubriker kring äldrevården, lika positiva som dom var för många år sedan, när rubrikerna sa att Storumans kommun, där skulle man bo när man blev gammal. Vilket jag vet stämde då i alla fall. Skickar en stor hälsning till mina " gamla" arbetskamrater som dag efter dag fortsätter att göra storverk med små recurser..go girls !

Här hemma så har Kungen helt tagit över nu. Blomrabatten har återigen förvandlats till en enorm kattlåda..Men inte nöjer han sig med det, nej då.. Även nattetid visar han vem som bestämmer. Kungen både snarkar och pratar i sömnen…högt och ljudligt. Ni skulle höra, det är helt galet hur han kan låta.

.Själv så har jag slutat med "snödansen" och tagit av skoteroverallen. Råkade ju gå in på en handelsträdgård och då smälte mitt snölängtande hjärta för all ögonfröjd…så välkommen värmen och sommarn..välkommen hit.

I morgon är det fredag igen, trevligt. Hejsvejs till dess då…

En kommentar

  1. Ebba

    Har själv en katt som snarkar så in i bomben på nätterna. Det är numera rätt skönt att höra, blir lite orolig och måste peta i henne om hon inte snarkar för att se att hon lever. Ibland när jag vaknar så tänker jag ”är balkongdörren öppen?” men det är bara lillmamman som snarkar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.