vart 4e år

regnet har öst ner, jag har varit febrig och sjuk, ovanpå detta så krångalr datorerna och jag är inget "datanille" så det känns om även säkringarna är på väg att lösa ut.

Under dessa dagar har jag hört på radion, sett på tv:n och läst i tidningarna och jag kan konstatera att vart 4:e år blir jag och alla andra värda sin vikt i guld. Jag känner mej som ett auktionsföremål som politikerna försöker köpa genom att bjuda över varandra. Nä jag tror att jag fram till den 19 sept kommer att bli en politikvegetarian, för jag håller på att tröttna på allt valfläsk.

Jodå, jag har bestämt mej hur jag ska rösta, det är längesedan. Jag anser att som en "working class hero" kan man bara rösta åt ett håll och det är åt det vänsta hållet. Jag vill ha en dräglig tillvaro om jag skulle bli sjuk eller arbetslös.  Jag vill att min familj och alla andra ska ha det drägligt om/när det händer dem också. Jag vill inte leva i ett samhälle där man med pengar kan köpa sig det man vill ha på bekostnad av andra som inte har den möjligheten.

Jodå, även jag har fått några hundra kronor mer i plånboken pga jobbskatteavdraget. Men det hjälper föga när familjemedlemmar blir utförsäkrade, eller när min arbetskamrater blir utan jobb och hamnar i en skitdålig a-kassa. Vad hjälper då mina extra hundringar. Inte mycket.

Nädå, skyll inte på facket att a-kassan är dålig, det är den sittande regeringen som beslutar om ersättningen  och avgifterna till a-kassan. Inte facket. Skyll inte på försäkringskassan att folk blev utförsäkrade, f-kassan följer de diretktiv och lagar som sittande regering bestämt och gemomfört.

Sen finns mer att lägga i den vägskålen som nu tippat över..minskat stöd till arbetsmiljöverket (påverkar dinoch min arbetsmiljö) liggande förslag på förändringar i studieledighetslagen, ändringarna i semesterlagen så att sjukskrivna förlorar även där..osv.

 Nä nu hänger vi upp oss på tork och tar tag i en ny vecka och nya utmaningar.

Tjohej för nu

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.