tysta leken ??!

Men nu undrar jag vart vi är på väg, vi och vi förresten, Svenskt näringsliv tänker jag på.

Man uppmanar nu sina 60 000 medlemsföretag att inför valet inte tillåta politiksa möten eller utdelning av politiskt information , särskilt för fackliga förtroendevalda.

Ja jag kan köpa upp att man på arbetstid inte har politiska möten, men att disskutera politik och konsekvenser av politik är väl var och ens rättighet och så vitt jag vet har vi yttrandefrihet, åsiktsfrihet här i sverige..eller ska man tillägga än så länge. Det torde väl bero på vem som regerar efter 19 sept.

Svenskt näringsliv anser till o med att man inte på lunchrasten ska  ha"politiska samtal" . Enligt Lars Geller på svenskt näringsliv ( citerat ur en intervjuv) så riskerar det att stjäla arbetstid i alla fall. Lunchen är till för att äta lunch..slut citat.

Men det måste ju då innebära att man inte får prata om exempelvis följande:

storleken på barngrupper på dagis, tillgången på lärare i skolan, bristen på anställda i offentlig sektor, vägbulor, bygga eller inte bygga järnväg, a-kassan, sjukförsäkringen, semesterlagen, bristen på poliser, utförsäljning av statliga verk eller apotek, vindkraft, arbetslöshet, får man ha burka/slöja, lagar av alla de slag, arbetsmiljö, privatiseringen av bilprovningen och dess kommande effekter, bensinprisket, skatten, jobbskatteavdrag osv.

Allt detta är politik och det mesta finansieras med skattepengar , regleverk och ideer kommer från regeringen och de är politiker och det blir politik.

Nä dagens arbetare ska hållas korta för om vi är upplysta om konsekvenser eller bara insatta och går till valurnorna och råkar rösta på ett annat alternativ, så riskerar Svenskt näringsliv sitt samarbete med aliansen och tappar då sin "makt" över sina medarbetare. Den makt som dom faktiskt har men som vi inte ser eller dagligen tänker på. Svenskt näringsliv har precis samma samarbete som Lo har med de rödgröna.

Arbetare med för bra villkor riskerar att ta en tupplur på toa, smita ifrån eller bara vara lata, bra villkor för chefer brukar innebära bonusar även om dom inte gjort ett bra jobb.

Så från och med nu så kommer väl alla arbetare och framförallt fackligt förtroendevalda att leka tysta leken eller göra som jag bara prata stickmönster, recept, blommor o blader, väder och silikon. För inte kan jag riskera att man knäpper mej på näsan för att jag råkade prata politik..eller så blir alla av oss stora och mulligulliga eftersom vi följer Svensk näringslivs hälsotips..att luchen är till för att äta lunch. Se så..smaklig måltid

Men kom ihåg att dina tankar, dina ord, din röst och dina åsikter dom äger Du…ingen annan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.