ledarhund och bagare

Jah, då var ödeskvällen förbi och det blev lika öde som jag befarat.

Men alltså vilka är det egentligen som vunnit ? Jag blir som förvirrad av Moderaternas logga..förra valet var dom "nya moderaterna"..sen blev dom "det nya arbetarpartiet" ..sen "det enda arbetarpartier" för att i går kväll åter vara "nya moderaterna"..

Ja vad ska ske nu då ? Är det dags för Aliansen att betala tillbaka till Svensk Näringliv nu och tacka för allt ekonomiskt stöd i valkampanjen.

Hur betalar man tillbaka då tro..Jo jag tror genom obligatorisk a-kassa, höjd avgift ( vi inom IF Metall kommer inte att komma undan med 300 kr) och sänkt ersättning i a-kassan, vid tvist om uppsägning får du leva på a-kassan, strängare regler i sjukförsäkringen ( eller kanske man ska säga sjukare regler), sen lär dom damma av sitt förslag kring studieledighetslagen, skära ner på arbetmiljöverkets resurser ännu mer,, genomföra "sk förenklingar" i LAS och sist men inte minst kommer man att tysta facket genom att förändra förtroendemannalagen…ja det är vad jag tror.

Men det kanske är så att vi vanliga arbetare med normala inkomster och tillvaro måste få det riktigt jävligt ( ursäkta språket) innan vi förstår och ser till att genomföra förändringarna. Våra jobbskatteavdrag kommer inte alls att räcka till när vi ska betala att annat genom fria val.

Nu till en helt annan del av livet.

I morse var jag ledarhund..åt kattkungen, Jo det är sant. Han har de senaste veckorna börjat få allvarliga problem med synen, typ blind av och till. I morse kröp jag omkring på golvet för att "visa" vart matskålen, vattnet och lådan var. Nej jag gick inte på lådan, där gick gränsen =)  Men helt klart så hade vi en bra kommunikation jag och kungen för inga misstag har skett under dagen och nu i afton har han synen åter..

Nu ska jag ta en drink och sen ska jag ändra skepnad igen, jag ska bli bagare för ett par timmar..å drinken är en mjölkdrink, roligare än så vart det inte i dag. Avslutar med ett

stort grattis till Anna P som fyller år idag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.