lost

Vilken förmån man ändå har,

Har i dag tillsammans med en kollega genomfört dag ett på en tre dagars grundkurs i " lagar i arbetslivet" . Sådant trevligt gäng vi fick att kursa med. Ivriga och pratglada gör dom livet som handledare lätt. 

Lagar i arbetslivet är en kurs som alla förtroendevalda och faktiskt alla andra med skulle få gå, (behöva gå.) Som det i dag ser ut på arbetsmarkanden så är det viktigt att vi kan våra lagar och avtal. Vilka skyldigheter och framförallt vilka rättigheter vi som arbetstagare har. Ovanpå detta finns ju alla avtal men avtal kostar löneutrymme så därför måste vi ta lagar till hjälp.

Klimatet på arbetsplatserna hårdnar och vi spelas ut mot varandra, vem är villig att ta jobbet till lägsta pris, hur kan information och lagar kringgås ?  allt i ivern av att öka kassaflödet och ge aktierägarna bra uttdelning som efterrätt på bonuskakan. Allt dett på bekostnad av medarbetarna.

En av kursdeltagarnas dotter fick erbjudandet att jobba gratis en dag ( hon + 9 till) i en butik nära dej, när dom gjort sin gratisdag så skulle ägaren välja ut den som eventuellt får jobbet. OOppps ! här har han fått 10 dagar med gratis arbetskraft, fyndigt…! Hennes dotter tackar nog nej eftersom hon har alternativ och en mamma som vet hur det borde gå till. men tyvärr har inte alla det och dom blir utnyttjade.

Nu till något annat. Under åren så har ju en tv serie gått, serien LOST. Jag har inte sett den och kommer inte heller att se den. Men den har som förföljt mej. Upplever att den gått i alla kanaler om och om igen..och nu kommer nästa. Det är Zlatan, ja han fotbollsspelaren. Var jag än vänder mej så är det Zlatan, Zlatan på tv, på radion, i skvaller tidningen, i vanliga tidningen…kan inte han också bli lost en stund..?

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.