resande fot

Nu har jag äntligen tid att sitta vid datorn en stund. Så här kommer en sammanfattning av veckan som gått.

Förra veckan tillbringade jag på resande fot. Fyra dagar i Nyköping på Volvo LO klubbars koncernkonferens ..puh ! det blev långt det där, men å andra sidan var det långt till Nyköping också.

Vi träffades och genomförde val till olika poster inom det koncernfackiga arbetet, vi "smidde planer" , vi lyssnade till föredrag och verksamhetsberättlser, funderade kring hur våra jobb kommer att se ut i framtiden samt hur våra jobb ser ut idag m m. Vi hann ävern med ett fabriksbesök i Flen, där dom renoverar motorer. Alltid lika intressant att se hur andra "kollegor " har det.

När jag liks befann mig i FLen så passade jag på att fråga vart den fanns, violen från Flen. Tänkte ta en bild av den, men det visade sig vara ett "påhitt"!!!  Men i Flen finns en annan, en gubbe, GB gubben, så här kommer en bild på honom

kongressdagarna tillbringades i en fantastisk byggnad, i denna byggnad fanns ett museum som var sprängfyllt av gamla saker. Burkar, glas, skyltar, kläder, pixaskar, kartonger, ja allt man kan tänka sig. Ja hit ska jag återvända, Nyköping verkar vara en trevlig liten stad med en vacker miljö.

några bilder från museet   

En annan fantasktisk upplevelse var en middag i källaren på slottet Nyköpingshus. Middagen intogs på ett bord dukat med jutesäck som duk, trätallrikar, krus med sill, träskålar med mat, bara kniv och sked som bestick och en dunkel belysning.

Trumpetande riddare och temat för middagen var Nyköpings gästabud ( en liten specialskriven verson för vår del) och alla var där. Kung Birger Magnusson, drottning Märtha, kung BIrgers båda bröder Erik och Valdemar. Hovnarren, munkar, nunnor och ringaren från Notre Dames kusin ( ja han såg då ut som han) Det hände mycket under denna middag och här kommer en läng där ni kan läsa om hur middagen slutade där en gång på 1300 talet

http://www.alltomhistoria.se/artiklar/nykopingsgastabud/

Nåväl hovnarren underhöll oss under kvällen (världsklass), middagen från 1300 talet spelades upp och man visste aldrig vad som skulle hända. En sak lärde jag mej i alla fall under middagen. Det är farligt att spela dragspel om man bor i Bryssel, man kan nämligen dö i Belg(i)en…!

När fredagens dagordningspunkter var genomförda vände vi våra näsor mot den del av Sverige som vi alla tillhör och drog hemåt.

Helgen har jag tillbringat på Tåme skjutfält som hjälpreda åt min ledstjärna, när hon hade en krishanteringskurs. Men nu är allt om vanligt igen. Förra veckan genomförd, nya kontakter och upplevelser ligger lagrade i min historiska ryggsäck och nu är det bara att ta tag i framtiden igen.

Hej för nu

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.