sjuk mage m m

Jag har en favorit, hon heter Annika Linde och är smittskyddsläkare. Man kan se och höra henne i både radio o tv lite då och då. Hon har en sådan behaglig röst, inger förtroende och lugn. Hon är ett proffs. Hon måste vara Astrid Lindgrens syster eller något liknande för dom är som samma, liksom. Astrid i fantasivärldar och Annika i verkligheten. Kan till och med tänka mej att lyssna på statistik och rapporter om smittsamma bakterier i en saga berättad av henna, bara för att få lyssna på hennes röst..Tänk en saga om Brucellos och Rubella, om Pertussis och Trikinos när dom alla ger sig ut på äventyr i våra kroppar och i vår mat..spännande.

 
Smittskydd förresten. Man kan i dag läsa i vilka länder det är "lättast" att smittas av turistmagsjuka. Smittskyddsinstitutet har fått fram en lista på det. I topp ligger (enligt dagens nyheter ) Indien , sedan Indonesien, Marocko och Thailand…Thailand, neeejjjj. ( olika listor för olika smittor)
Jag förstår inte det här. Vart är Egypten i dessa inledande rader av artikeln. Vi har varit i Thailand 9 ggr och aldrig fått magjuka. Någon liten snabb magdipp har väl hänt men inte mer än vad man ibland får här hemma, Det har kommit och varit över på någon halvtimma sådär. Men inget mer. Vi äter mat från matvagnar på gatan, frukt på stranden, sallad och annat smarrigt både här och där. Nu sist åt jag för första gången sushi, och det gick bara bra. Däremot har vi bekanta som varit i Egypten för första gången och där blivit liggande i magsjuka, någon har kommit hem med magont så….vart är Egypten ?!
 
Vill man rensa magen på ett bra sätt kan man äta den här soppan..Inside to day, outside tomorrow…ja det innebär att man svettas..man svettas och svettas igen, för den är stark. men god, ialla fall de 3 första minutrarna, medans smaklökarna fortfarande lever.
 
Sen fanns i dag andra artiklar i en tidning nära mej som nästan fick mej magsjuk av andra anledningar, om inte annat kom då hostan tillbaka, för jag blev så upprörd. Vilka artiklar, ja tyvärr kan jag inte avslöja det, säger bara läs tidningen så..=)
Nåväl för att återgå till mat i Thailand så kommer här ett par andra matbilder. Håll tillgodo och ha en trevlig kväll.
 
Å går det inte bra så följer man bara skylten till närmsta toalett..

en del riktigt gemytliga…jo det är ett riktigt akvarium.på..Koh Samuis flygplats , damtoa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.