nä, nu är det sådär igen

Nu märks det verkligen att den riktiga vardagen är här igen. Möten och åter möten, papper, bokstäver, dator, ord, prat,människor här och människor där, nya utmaningar, nya problem att lösa.

 Almanackan fylls sakta men otroligt säkert på med mera möten, mera att göra, och kontokortet dras flitigt i apparaten, och tiden som ibland inte räcker till. Men det är väl så här det ska vara, förra året var ju likadant så varför ändra.

Sen har vi ju det här med vägunderhållet…! Är det meningen att det ska skrapa under bilen när man svänger av E4an inne i stan (Umeå) för att ta sig in på teg, mariedal och haga? Eller ska det vara  som att köra på en grov grov tvättbräda. Ja, du som inte tror mej, ta genast bilen och kör till teg och sen ner på e4an norrut. Skakar och skallrar det eller ?Ta bilen till mariedal eller haga. . och känn efter. Det är säkert bara några av ställena. Men man får väl se det som ett motionspass, det finns ju gym där man står på "skakmaskiner" för att förbränna fettet, så…Synd bara när hornhinnorna lossnat och bilen rallat sönder, då är det över.

Nästa som inte kan gå okommenterat förbi är jobbskatteavdraget som återigen är på tapeten. Rätt smart drag av den sittande regeringen. Man börjar redan nu att "fria" till oss med jobb, fria och locka oss så att man garanterat har kvar röster om 4 år. Men jag är inte så säker på att jag går på ert frieri.

Visst, självklart vill jag ha mer pengar att röra mej med varje månad, det kan aldrig bli för  mycket. MEN oavsett om jag får 2000 kr ( en summa tagen ur luften ) så får inte C eller M något jobb för det. Ingen arbetslös får ett jobb för att du eller jag får mer pengar i plånboken. Jag önskar inget mer än att dom och alla andra får ett riktigt jobb med schyssta villkor och då, gärna för mej ta del av skatteåterbäring alla regeringen

Så Ja tack för mer pengar, Ja tack för fler jobb, riktiga jobb till de som är arbetslösa.

Sen vill jag inte heller att ex C och M ska få "jobb" enligt jobb och aktivitetsgarantin steg 3. Har en arbetsgivare behov av mer anställda så anställ som vanligt, med vanliga villkor och schyssta löner. Anställ inte personal bara för att du får 5000 kr/månad av staten och den du "anställer" får jobba för en skitsumma. Behov av folk = anställning, inte behov av folk för att tjäna på dom.

Hoppas att morgondagen bjuder på trevliga och uppiggande nyheter att dela ut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.