undrar ?

Kan inte släppa det här med "fas tre" i jobb och utvecklingsgarantin.

Den arbetsgivare som tar emot en som befinner sig i "fas 3" får 225 kr /dag , betalar inga löner, arbetsgivaravgifter eller försäkringar. Den arbetsgivaren får ett vanligt jobb utfört av en som har 65 % av sin a-kassa som i sin tur är ca 70-75 % ( i bästa fall ) av sin tidigare lön. Den som anvisas en " fas 3 " plats ska jobba motsvarande den tid man söker jobb, förmodligen och oftast heltid.

65% av a-kassan, det blir inte många kronor i månaden. Så i går på tv om en kille som var placerad som "fas3a" på ett företag som gjorde miljonvinster, han lödde kretskort åt detta företag.

Men visst är det väl så, att om ett företag har behov av fler händer som utför ett visst jobb, tillgång till en arbetsplats/bänk eller annat där man kan utföra ett jobb, har plats i omklädningsrum, har behov av mer arbetskraft osv, kan anställa mer personal just för att utföra dessa jobb. Men visst ja, då måste man ju betala lön, betala arbetsgivaravgift, betala försäkringar och sist men inte minst, arbetsgivaren får inte 225 kr/ dag i ersättning.

För det måste väl vara där skon klämmer eller ? För inte är det väl så att man som företag/ arbetsgivare tar emot personer utan jobb bara för att man vill göra en god gärning, typ ideella verksamhet, vara volontärer för arbetslösa.

Ja jag bara undrar ja, om någon kan förklara vad det är jag inte förstår med den här cirkusen  ( läs utnyttjandet av människor) så får ni mer än gärna förklara så jag förstår. Sen heter det inte arbetsgivare, dom ger inga jobb och arbetstagarna tar inga jobb. En arbetare säljer tjänster till en arbetsköpare.

Nästa fundering kom efter uppdrag grasknings program om IKEA ( oj nu blev det reklam) vilket företag söker inte efter , billig arbetskraft, låg tillverkningskostnad och minsta möjliga skattekostnad ? Är det inte så att man gärna tittar utanför Sveriges gräner lite till mans ? Ja, jag bara undrar ja ?

Som ni ser så undrar jag bara ? kan någon svara så blir jag glad ja.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.