historiskt möte

Jaha, nu vart det snöstorm helt plötsligt, hur gick det till ? Jo jag vet att det är mars månad och vädret är ostadigt men, snöstorm !, nej tack. Jag har ju som börjat ladda för att så blomfrön så här krockar verkligen viljan och verkligheten.

I dag har jag flaxat runt som vanligt. Inledde dagen på arbetet, körde kopieringsapparaten varm. Förflyttade mej ner till stan och dag 1 på avtal och arbetsrätts utbildningen, en kort sväng in på stan för att inhandla blommor till "tre vise män". Förflyttning igen tillbaka till arbetet och till IF Metallklubbens årsmöte. Ett möte som gick som smort.

Ett historiskt möte förresten. VI avtackade "tre vise män" som tillsammans har över 100 års fackligt arbete. De slutar på jobbet och med sina fackliga uppdrag som klubbordförande, huvudskyddsombud, kassör och försäkrings"agent"…inom den kommande månaden, och det här var  sista medlemsmötet där de medverkade så…Det är bara att tacka och niga för dessa herrars kunskap, att man fått förmånen att ta del av deras kunnande..och att ha dem som kollegor. Nu tar det upp till oss andra att föra stafettpinnen vidare.

Efter mötet så var det dags för en vända till träningslokalen och jag kan inte lova att jag kan lyfta kroppen i morgon. Jag håller på att börja om med träningen och man kan säga att kroppen är "rostig".

I morgon är det dags för dag 2 på avtal och arbetsrättskursen. En mycket bra och nyttig kurs att gå. Det här skulle man studera på allvar.. Det behövs och kommer att behövas mycket kunskap i ämnet eftersom tillvaron för en vanlig arbetare hårdnar för varje år som går. Med kunskap kan vi ta upp kampen för våra villkor och våra rättigheter

Se bara vad som sker med de lettiska byggnadsarbetarna i stockholmtrakten som man visade på tv i tisdagskväll. Jobba 12 timmar om dagen 6 dagar i veckan, bo på arbetsplatsen i de hus de renoverar/bygger, en lön på 3 euro i timmen osv. Deras chef han tyckte att det var okey, de hade ju fria hemresor, dagtraktamente och uppehälle..och lönen, ja de borde tjäna ännu mindre med tanke på vad de uträttade , så tyckte han.

Ja fria hemresor är väl bra, men när fasiken ska dom kunna utnyttja det när dom jobbar hela tiden ? och lönen, det är ju ett skämt. Men det här är väl framtiden för en arbetare oavsett från vilket land man kommer om krafterna får fortsätta att bestämma och urholka alla villkor, försäkringar och skyddsnät 

Avslutar med att säga ett jättestort grattis till Gunilla , du fyller ju år i dag..kram på dej, vår hustomta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.