nu blir jag…

Dagns hiss måste utan tvekan gå till de 108 läkarna som ÄNTLIGEN ! har börjat driva en opinion mot de sjuka sjuförsäkringsreglerna.

Såg just herr socilaförsäkringsminister Kristersson på nyheterna och nu får ni ursäkta språket, men nu blir jag förbannad. Efter reportaget om läkaren Jenny Fjell som dragit i gång debatten sa herr Kristersson att " vi har gjort något storslaget med sjukförsäkringen, hälften så många är sjukskrivna och hälften så länge " !!!!

Han förstod inte alls kritiken mot sjukförsäkringreglerna. .Det enda slag ni gjort med detta lagförslag och regler ( som försäkringskasan har att tillämpa) är det slag i ansiktet som ni ger till de som är sjuka.

Jag har inget emot att man får hjälp och stöd tillbaka till en bättre och kanske meningsfullare tillvaro, att man tar tillvara på den arbetsförmåga som de flesta har., och jag tror att de flesta som i dag är sjukskrivna hellre vore helt arbetsföra och friska. Men nu är det ju inte så i verkligheten, verkligheten som är på riktigt.

Nu ska man först ska ifrågasättas, utförsäkras, stressas över ekonomin och livet, skrivas in på arbetsmarknaden och där konkurrera om jobben med "helt friska" ….för att ha råd att överleva, hur ska man kunna tillfriskna och hitta sin arbetsförmåga då ??

Börja i rätt ände, hitta först graden på den eventuella arbetsförmågan, hitta sysselsättning som matchar den förmågan och börja sen en utfasning av sjukersättningen…Säger bara ett stort irriterat SKÄMMES TA ME fF.N PÅ DEJ herr socialförsäkringsminister och dina alierade i frågan.

Till något annat. Jag är grymt orolig för "våra bekanta" och alla andra i södra Thailand som nu översvämmas av allt regn. Vi var på Koh Samui i mars och december i fjol. Även på de andra öarna som nu håller på att dränkas i regn. Husen står under vatten, djuren har ingenstans att ta vägen, människor försöker fly och det sker jordskred. När vi var där i dec så regnade det "lite" i 4 dagar och redan då svämmade gatorna över och stora bäckar av vatten kom ner från högre terräng. Hur stackarn ska det vara nu ? jag är jätteorolig för jag får inte kontakt med "våra bekanta" som bor på Koh Samui….huvva.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.