åter i verksam(lig)heten

Jaha, då var det verkligen slut på det roliga, nu har det börjat om. Jag har varit närvarande på jobbet i dag. Nu börjar uppladdninge inför höstens alla prövningar och möjligheter.

Har kollat majl, gjort dagordning, skickat majl, kastat majl, sparat majl. Skrivit datum i almanackan och inser att om bara några bladvändningar så är det jul…undrar vad man ska önska sig i julklapp.

Inser även att jag kommer att ränna av o ann till Stockholm i höst. Storstan ska darra, nu är Carola på G…=)

Storstan förresten. Vi har varit i   Krung Thep Maha Nakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayutthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udom Ratchaniwet Mahasathan Amon Phiman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanu Kamprasit  alltså i Bangkok under semestern.Namnet ovan är det ceremoniella namnet på stan.

 Vi gillade stan. Tillbringade 6 dagar där,samt 3 dagar i Hua hin för att bada…trodde vi. Nä, vi orkade/ides inte masa oss ner till stranden. I Bangkok blev det  heller inte till att bada, mer än i svett. Det har väl addrig varit så varmt när vi varit i detta landet. Vi har aldrig tidigare varit i Bangkok, bara landat och åkt vidare. men nu gjordes stan.

Shopping, shopping så långt ögat nådde och överallt. Men förhållandevis dyrt, fast inte ute på "gatan" där kunde man fynda. Problemet var bara att där var så varmt så man ville bara in i shoppingcentran och annat där det fanns klimatanläggningar. Trafiken, ja vad ska man säga om den…lite mer än här i byn i alla fall..det mest fasinerade är att det flyter på, bra vägar, bra gångvägar under skytraine, tydliga skyltar, tydliga trafikljus och ett hänsynstagande som vi skulle behöva. Vore vi bara hälften så hänsynsfulla mot varandra i trafiken så skulle det vara en fröjd.

En rad utflykter och en mängd fika, shopping, trevligt folk, mycket att se och höra, spännande dofter, härllig miljö och alldeles underbart …ja som vanligt.

här kommer några bilder….hej för nu

   möte med båt

 en av många i gamla huvudstan

  

en stor munk (ca 20 m) o  en stor buddah (18 m)

  alla möjliga färger

 mmmmm….

entren Bangkoksflygplats

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.