igen å igen

Jaha, då har man varit i storsan igen, ja nu menar jag inte att jag åkt från landet vischan till Umeå, utan jag har varit i Stockholm igen.

Rätt fräck dag faktiskt. På resan ner fick jag sällskap av en ur styrelsen som heter Andersson i efternamn, på konferensen och resan hem hade jag sällskap av annan ur styrelsen som heter…Andersson i efternamn. Många Andersson är vi.

Har deltagit på IF Metalls jämställdhetskonferens i Stockholm, fick till och med äran att hålla ett föredrag..puh !

går att läsa om på www.ifmetall.se och lokala förebilder för jämställdhet. IF metall som förbund satsar mycket på jämställdhet, i våra stadgar, i våra handlingslinjer och i det dagliga arbetet.Men också genom avtal och annat arbete. Alla har att tjäna på jämställdhet på våra arbetsplatser och i våra styrelser mm..

Grunnade lite i dag igen på det här med säkerhetsgenomgånen i flygplanen. Noterar fortfarande att de flesta  inte ens bemödar sig med att titta på cabinpersonalen när de håller genomgången..Men snälla ! de ca 45 sekundrarna det tar, kan vi slita oss från dagens industri, expressen, boken, mobilen eller läsplattan..Om inte annat med blicken, tanken kan vara någon annanstans.

Respekt för andras arbete kallas det. Tänk om ingen lyssnade på dej när du går igenom något viktigt på ditt jobb, något som dessutom handlar om säkerhet. Jag slår vad om att de som "tycks kunna/har hört sååå många gånger" vid en eventuell nödsituation kommer att blåsa upp flytvästen inne i planet och sen ska alla likt små panikslagna somobrottare försöka ta oss ut…nä må det aldrig ske, av olika orsaker, eller så skärper vi oss och lyssnar noga om inte annan med blicken

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.