röd solhatt

Säger ett stort grattis till Anna P som fyller år i dag..=)

I dag presenterades budgeten. Bra med infrastruktursatsningarna, hoppas bara att man köper in snöstyrare, och traktorer så man kan skotta bort snön som förmodligen kommer i år också, så att tågen kanske kommer fram. Synd bara att vi norrland inte verkar drabbas av pengafördelningen…

Sen funderar jag lite över det  här med sänkt krogmoms. Ja det är väl kul om det blir billigare att gå ut och äta när man för en gångs skull gör det. MEN, om det nu blir som man spår, att arbetslösheten riskerar stiga under 2012. , pensionärerna fick ingen skattelättnad, barnfattigdomen kvarstår eller tenderar att öka och klyftorna samt segregeringen i samhället ökar. Vem/vilka är det som kommer att  ha råd att gå ut och äta i den omfattningen att det behövs mer personal ?? Ja, det är väl självklart de som redan i dag har råd att inta lunch och middag på krogen..

Om man riskerar att bli/ redan blivit arbetslös, utförsäkrad eller av andra anledningar fått problem med ekonomin, så är väl shopping och annat uteliv det man drar in på först. eller ?

Nä, lägg de här pengarna på pensionärerna och de fattiga barnen. De få gånger en vanlig "svensson" går ut och äter kan vi nog betala de priser som gäller i dag. Samt att krögarna/resturangägarna torde nog inte anställa fler, utan man smittas väl av andra sektorer som säger att man ska inte arbeta fortare, utan smartare…..!

Förresten, här kommer en ordvits…Super-man blir man full , inte stark

Sen undrar jag vad som är bäst mot förkylning..Äta råvaran röd solhatt eller att vara i solhatten…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.