disktrasa

Ska inleda med att säga att Metallare i Finland strejkar…och det är första gången sedan 1971 som Metallförbundet i Finland utlyst en strejk i metallbranschen…Bland annat gäller strejken att arbetsgivarna har som Uugångsläg  att skrota kollektivavtalssystemet och den säkerhet det för med sig för löntagarna, och övergå till att bestämma om löner och andra arbetsvillkor på arbetsplatserna och rentav på individnivå. OjOJ då är framtiden ljus för de sk "slicepottarna"..

Det är bara att vänta och se hur det går, i Finland samt i vår pågående avtalsrörelse.

Till dagens andra ämne. I dag såg jag en disktrasa som man (om man vill ) kan läsa in två budskap på.  Budskap 1. Rosa bandet kampanjen såklart . Oktober månad är rosa månaden. Se till och stöd kampanjen .

Budskap 2 kan man se ur ett jämställdhetsperspektiv  . måste ju vara bästa sättet att få alla ojämställda män villiga att ta i en disktrasa, ja eftersom det var "boops" på disktrasan så ….ja ni fattar själva . Jag undrar vart man köper dessa trasor, för jag vet ett ställe där den skulle passa jättebra , ett ställe där ett antal skulle behöva våga närma sig en disktrasa.  

Till sist kan ni kolla på TV 4as lokala nyheter över västerbotten.  Där är min kompis Johanna och hennes trillingtroll           http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyheterna_umea?title=fick_fel_info_om_assistanshjalp&videoid=2086100                                                                                                                                                                                           

Hej för nu..förresten jag måste bara säga att  min mamma o pappa firade 51 årig bröllopsdag i går…stort ….respekt…och en jättkram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.