fågel, fisk eller mitt i mellan

Antingen så bränns det , brinner upp eller så blir det iskallt. Det jag tänker på år att nu har det slutliga budet från medlarna (sk opartiska medlarna) lämnats till arbetsgivarparterna och facken inom industrin, där bland IF Metall. Nu ska budet analyseras, vridas och vändas för att till slut ta ställning till. Svar ska lämnas innan kl 1800 i morgon onsdag. Vid midnatt i morgon går avtalsperioden ut och det kan bli en konflikt situation på vår del av arbetsmarknaden.

Blir det ett ja eller ett nej ?  Jag tror att det blir ett nej. Jag tror att vi med stormsteg går mot en konflikt. Fack och arbetsgivare har inte varit längre ifrån varandra på många många år. . Men det är okey, vi är laddade och klara för en konflikt ifall det behövs.

Skambud från arbetsgivarna, trots att industrin går bra och vinsterna är större än någonsin. Men ska arbetarna ta del av de pengarna, nej då, inte om arbetsgivarna får bestämma. De pengarna ska gå till de som redan har mer än vad de någonsin kommer att behöva.. För det går ca 40 industriarbetarlöner på en direktörslön….pengar finns med de ska fördelas orättvist.

Sen handlar det bland annat om om rätten till vår fritid, arbetsgivarna vill kunna lägga ut övertid med kort varsel både på dagarna men även ha tillgång/makten över våra lördagar,  att löneförhandlingar och annat ska skötas på varje arbetsplats, vilket skulle innebära en jädrans orättvisa. Ja det är så mycke tok att man blir upprörd och måste byta ämne.

Jag undrar vad det är för spök som roar sig med att trassla kablar, kablar till telefonen, laddare, datorer och strykjärn. spelar ju ingen roll hur noga man lägger undan kablarna så när man ska ha dom är det ett tjorv av "guds nåde"..säger bara lägg av !

Sen vädret, vädret som inte heller vet om det ska vara fågel, fisk eller mitt i mellan. I morse var det "jättekallt" – 7,9 grader och varmare jackan åkte på. I eftermiddag var det + 8 grader och regn ! å varma jackan var ett hyfsat felval.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.