slut tjafasat

Jamen då var det klart då. IF Metalls ordförande Stefan Löfven blir sossarnas nya partiledare. Vad tycker jag om det då ? 

Jag tycker det är ett bra val. Jag känner honom bara som förbundsordförande, men han är en stabil och rejäl människa som pratar ett språk man förstår. Han kommer från arbetarrörelsen, bara det är ju ett stort stort plus. Han är en bra lyssnare och de gånger jag träffat honom så har han då ingett mej förtroende. Han besökte vårt kvinnliga nätverk inom IF Metall i mitten av december och där fick han genomgå ett av våra eld prov…komma in genom dörren, stå still och säga…hej…jag heter Stefan Löfven…och jag är här nu. Så jag skickar rådet till honom, gör det varje gång du ska börja tala, då vet du att ute i Sverige sitter vi 22 kvinnor som är ordföranden, vice ordförande eller sitter i förbundsstyrelsen och klappar händerna och är med dej där och då, samt skickar all vår enade styrka.

Nu finns det röster som säger att " jaha, en man såklart". Ja, för min det l spelar det i dagsläget ingen som helst roll om det är en man eller en kvinna. Huvudsaken är att personen kan ta partiet upp på banan igen, att partilet kan få börja prata politik igen, få stopp få slut på allt tjafs. Men det åligger ju andra inom partiet att nu knäppa igen och fokusera på sin uppgift , att uträtta det som är valda att göra, dvs föra en den politk som partiet ska föra.. Det är klart, först ska alla eventuella lik i garderoben hittas, alla eventuella brister beslysas, finns inget galet så torde väl någon hitta på en story. Nä nu slår vi näven i bordet, fokuserar på alla försämringar och vrider landet rätt igen. stoppar de orättvisor som  hålle rpå att slita folket och landet isär.

 Vi har ofta påpekat att den fackligt/politiska samverkan måste bli mycket mycket starkare om vi ska få till förändringar eller stoppa alla försämringar. Nu kan väl det samarbetet inte bli bättre. Lägger vi då till att  fd IF Metallaren Sjöstedt är partiordförande för vänstern och sen uppstickaren Fridolin så säger jag bara …darra aliansen, darra.

Sen ska jag vara lite rolig, tycker jag då själv. IF Metall, svetsare, med en tidigare anställning hos Hägglund(s), ja det är 3 parametrar hos Stefan Löfven….IF Metall, svetsare och tillsammans med en Hägglund, ja det är jag det……fränt va.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.