elefanter

Åhåj, den efterlängtade semestern  är i full gång dag tre är snart över. Men än återstår många långa lata dagar. Tvivlar lite på att vädret blir "semestervarmt" Här har det regnat i två dagar nu, ingen värme att tala om och när kvällen kommer känns och ser det ut som höst och inte som en juliafton. Det lockar inte att slå sig ner på altan med en kopp kaffe och en korsordstidning. Men men, det är ledigheten jag vill åt och den har jag.

Vi rivstartade i fredags med att efter jobbet kasta oss i bilen och dra till Sundsvall. Ikea, Sundsvalls gatufest, god mat, casino och hotellf var en perfekt start på semestern. Lördagen tillbringades hos lilla Maja i Härnösand. Nu har vi kalasat in hennes namn och hon är Maja för hela slanten. Söndagen, den där vilodagen ägnade vi åt trädgårdsarbete under måttot " den här trädgården ska bli perfekt någon gång".

Almedals veckan är slut, känns ganska bra faktiskt, slut på prat och smutskastning, slut på löften och små mun grodor. Men även slut på kloka ord och framtidsplaner. Hörde minister Hägglund uttala sig om Stefan Löfven.  Han tyckte att Löfven var tyst och inte kom med så många svar. Att han nu  en längre tid sagt att – vi återkommer till det  osv. Men sedan uttalade han sig på ett sätt som ger mej bilder,  Han sa "- när Löfven kom in bland de stora elefanterna "  Det är här jag ser bilden på stora elefanter som klampar runt i en  porslinsbutik., Där reslutatet av "de stora elefanternas klampande blev bland annat , sänkt a-kassa och ett regelverk som gör att fler väljer att stå utanför försäkringen eller aldrig kommer in i den, utförsäkringar av sjuka,  förslag till försämrad studieledighetslag, utförsäljning av apotek och bilprovning,  en ökande barnfattigdom och utdelning av  jobbskatteavdrag på bekostnad av pensionärer, sjuka och arbetslösa, höjd gräns för högkostnadsskydd inom vården, höjd fordonsskatt och mycket mer. Framförallt har de med svenskt näringsliv i ryggen lagt an en förändrad attityd mot facket och arbetarna.

Ja, jag har också fått ta del av jobbskatteavdraget, men jag har inte blivit rik av avdraget och jag skulle inte heller börjat svälta om jag inte fått det. Jag hade hellre sett att mina pensionärs föräldrar fått några hundringar extra i månaden, det har de gjort skillad för dem. Den Löfven jag känner, han kommer aldrig att passa in ibland "de stora elefanterna"  han passar som den kunniga och jordnära människa han är.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.