viktigpettra

Har varit på en ”överdagen” visit till Stockholm i dag. Dessa dagar brukar bli långa och tröttsamma. Taxin hämtar vid 0530 och lämnar tillbaka mej vid 1930-2000, det beror på hur mycke sigthseeing jag behöver åka på i stan och i sävar innan det är dags att åka hem till oss.
Stockholmsvädret var kanonfint i dag ,i alla fall när man tittade ut genom rutan i konferensrummet.
Har varit på möte med en grupp som jag sitter med i inför kommande IF Metall kongress. Intressant och bra diskussioner som jag hoppas och tror ska gynna våra medlemmar på ett nytt och bra sätt.

Har länge funderat på att skriva en bok om alla mina timmar på flygplatser och i flygplan. Det har blivit ett par resor de senaste åren.
I dag är inget undantag. Händelser och människors beteende får mej att häpna.
Flög hem nu i skymningen och slogs av hur vackert det är där ovan molnen. Tittar man ner ser gatlyktor och billysen ut som diamanter och bling bling, me like diamater och bling bling..Himlen var röd7blå/rosa och orange och här och var fanns vita bulliga moln.
Men nu var det inte det som jag skulle skriva om.
Näe, jag hade en jätteviktig roll på flyget hem, ja jag blev en ”viktigpettra”
Jag fick bästa platsen, platsen vid nödutgången. Rymligt och bra.
Dessutom har man ju en viktig uppgift, begipa hur man öppnar nödutgången samt göra det om det gu förbjude skulle behövas. Kabinkillen spände ögonen i mej och förklarade hur jag skulle göra, sa sedan ”så nu litar jag på dej ”…jag spände tillbaka och sa ” det kan du göra”..Viktigpettra som jag blev. Detta toppades med att jag lyckats få plats på rätt rad också, det vill säga att vi fick fritt välja ur fikasortimentet. Choklad, chips, dricka, smörgås eller bulle..vad ville jag ha. Vad jag tog, en jäkligt god mörk choklad å en ramlösa…så viktig va jag.

Nu laddar jag om för i morgon ska jag mfl träffa en EU minister och en riksdagsledamot och prata om jobben, jobben som kan försvinna från Umeå. Gu förbjude det också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.