floskel

Hör på partiledardebatten och blir snurrigare än vanligt.
Någon klok och pedagogisk människa måste förbarma sig över mej, sakta och tydligt förklara för mej hur i himmelens namn detta hänger ihop, vad det är jag missat.
Statsminister Reinfeldt säger att
”om man får mer kvar i plånboken efter skatt så ökar drivkraften att vilja jobba”
Jaha, men hur kommer det då sig att vi nu har en sjuhelsikes hög arbetbetslöshet fast vi fått 4 jobbskatteavdrag och ett 5e på gång.
Om det vore så, så borde ju arbetslösheten ha rasat vid det här laget..
Det är ju vi som redan HAR JOBB som fått dessa skattelättnader PÅ BEKOSTNAD AV VÄLFÄRD; ARBETSLÖSA; SJUKA OCH PENSIONÄRER !!!!!
Menar du att mina hudralappar har skapat fler jobb ?
Var och för vilka?
Varför är då de jag känner som var utan jobb eller sjuka innan jag fick dessa extra pengar fortfarande sjuka eller arbetslösa
Menar Du Fredrik Reinfeldt att arbetslösa och sjuka är lata, oföretagsamma, inte har kraften/drivet/förmågan att skaffa sig jobb Men får det när vi andra får mer pengar i plånboken.
Menar du att arbetsgivarna anställer mer personal, när chefen , VD:n eller ekonomichefen fått mer pengar i sin privata plånbok?
Ingen på mitt jobb har då fått jobb via bemanningsföretag för att vi andra fått mer pengar i plånboken, nej dom har fått tillfälliga jobb pga ökad efterfrågna av produkten..

Jag fattar inte.
Men en sak fattar jag. Ju sämre man får det, desto lättare är det att tvingas ta jobb över dagen – för en timme – under taskiga villkor – bocka huvudet och kröka rygg – vara tyst och tidmid – inte ställa krav – ta jobb för skitlöner – gilla läget och sälja sig själv.

Och då har Du Fredirk och dina anhängare fått det ni vill ha. Större klyftor i samhället som gör att ni hamnar högre upp på stolpen och för en stund få känna er bättre än oss andra lite längre ner. Men hys du oro, för en vacker dag ramlar man själv i den grop man grävt åt andra.
pi

2 kommentarer

  1. jonas

    Läser ditt inlägg och din uppfattning om den partiledardebatt som var i söndagskväll. Det är en rätt så självklar sak att är man sosse o lyssnar på en debatt med i detta fall alliansen… då kan man bara tycka att allt som sägs från motståndarsidan är floskler. Jag tyckte precis lika dant som du… fast tvärt om…*L*.. Var o en håller på sin vattenvälling……

  2. Carola Andersson (inläggsförfattare)

    jajamen Jonas visst är det så att ens egna välling är godast.=)
    Det är väl lite av tjusningen också, tänk om alla tyckte lika, då skulle vi aldrig komma framåt. Vi måste utmana varandra och av varandras åsikter..=) Tack för att du läser och orkar kommentera.
    Hej Hej

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.