Kermit..utan kollektivavtal

Hej, Jag heter Kermit och jag jobbar här. Jag är grön, jag är snabb, jag är billig och jag säger inte emot. Inte heller behöver jag löneökning eller betalt för obekväm arbetstid. Jag kommer inte heller att ta rast, behöva arbetskläder eller för den delen ställa krav på min arbetsmiljö. Jag är framtiden, en grön framtid i en vit värld.

Kermit, är en robot som nu testas i korridorerna på Mälarsjukhuset i Eskilstuna. Han ska hämta och lämna prover. köra sängar och kanske gå till kiosken…
Det sägs att målet med Kermit är att avlasta personalen så de för mer tid för patientvård..
Det är väl alldeles ypperligt. Personalen måste få hjälp, ingen tvekan om det.

Men, visst är det så att vi har en skyhög arbetslöshet i Sverige just nu?
Vore det inte bättre att vi satsade pengar på att utbilda och anställa mer personal till sjukvården. Personal som kan tilltala patienterna, säga hej och gomorron, Hur mår du? Kanske kan hålla handen för en stund eller trä på en socka som glidit av.
Visst vore det bättre om man gav tusan i skattesänkningar och såg till att fler kom i jobb.
Eller kanske är tanken att Du, Jag och vi alla ska köpa en egen robot för våra jobbskatteavdragspengar. En robot, en ambulans, en sjukvårdsförsäkring, en inkomstförsäkring, en egen polis, en egen skola, en plats på äldreboendet och en egen plogbil.

Kermit Kermit, jag gillar dej, men då i din ursprungliga variant..

kermit

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.