i en annan värld..

Juletid är magisk tid, en tid för önskningar och en tid för fantasi….
Men, nu är fantasin helt plötsligt verklighet.
Från den 1 december är det förbjudet att hålla på med mobiltelefonen under tiden man kör. Man får helt enkelt inte använda mobilen så att det ”inverkar störande” på hur man kör bilen. Bra där.

Dagen efter, alltså igår så kan man både läsa och höra om följande.
1. en robot som känner och tänker som em människa är på gång att tas fram, forskning pågår och man kunde se en prototyp på tv, en rätt söt liten krabat.
Snart är vi överflödiga och kan dra oss tillbaka.

2. en biltillverkare , vi kan säga typ Volvo….ska genom forskning ta fram den självkörande bilen. Den ska genom kameror, gps och sensorer ta över körningen i t.ex bilköer eller på motovägar. 2017 ska bilen testas och 2020 kan den introduceras på marknaden. Till denna forskning ska delar av skattepengarna användas
Enligt en representant så ”förbättrar den säkerheten”.
Chauffören kan ”ågna sig åt annat än att framföra bilen ”

Alltså från ena dagen till den andra så är det förbjudet att hålla på med mobiltelefon , till att andra dagen använda skattepengar för att ta fram system som gör att ”vi kan ägna oss åt annat än att framföra bilen som vi kör”
Eller kanske det år 2020 är en robot som heter JAG som sitter där och åker med bilen dit JAG skulle. Väl framme så går JAG in och gör det JAG skulle medans mitt riktiga jag gör lite vad jag vill.
Spännande tanke

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.