Conny Forsströms demokratiskt socialistiska blogg

Politiska åsikter

En muta i börsen

En månad innan valet kan man konstatera att det verkar vara relativt jämnt mellan blocken. Som jag många gånger tidigare sagt; röstar ni på alliansen i fyra år till kommer de att hinna sabba så mycket av välfärden att det inte längre går att få tillbaka den till acceptabla mänskliga nivåer.

Tänk därför en extra gång innan du låter dig luras av alliansens bländverk: en "muta" i börsen (skattesänkning) mot att du går med på att nedmontera välfärden.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

10 kommentarer

  1. Mr Cool

    Conny, idag fick jag telefonsamtal från min dotters fästman som kommer ifrån Iran. Hans bekymmer var att hans arbetsgivare enträget ville att han skulle jobba mera men då hans årsinkomst då skulle överstiga 367600 och att han på överskjutande inkomst skulle få betala ytterligare 20% i statlig skatt så tyckte han det var meningslöst så han tackade nej. Då är min fråga Conny om du tycker det är bra med ett system när folk tackar nej till arbete som beskattas och bidrager till vår välfärd om skatterna uppfattas som för höga? Där jag bor så betalar jag 18% oavsett hyr mycket jag tjänar = RÄTTVISA.

  2. Mikael B

    Ni Sossar har en föreställning att det är nivån på skattetrycket som avgör nivån på kvaliteten inom sjuk- och omsorgsverksamheten. Precis som om verksamheter i statlig regi vore en garant för att skattepengar då alltid används på det mest effektiva och bästa sättet. Alla vet vi att så inte är fallet. Ert slentrianmässiga tuggande om ”välfärd” är så klyschigt och urvattnat så det står mig upp i halsen!

  3. Eulalia

    Du hoppar på israel om och om igen har jag läst i dina bloggar. Tycker du inte det är hyckleri att du som din nestor Ohly aldrig nämner Kuba, Vitryssland och nordkorea i er argumentation? Javisstja, de var visst kommuniststater.

  4. Mr Cool

    Nå Conny, är det bra om skattetrycket är så högt att medborgarna ibland avstår från att arbeta eftersom de tycker det är meningslöst???? Min personliga gräns går vid 30% allt därutöver är konfiskation.

    Men förklara gärna VILKEN välfärd som nedmonterats under mandatperioden. Jag kan inte komma på någon bara att regelverket har skruvats åt vilket är helt rätt även om några kommer i kläm. Men så har det ALLTID varit.

    ”Alla skall med” skanderade sossarna i senaste valet och då undrar jag varför alla då inte fick vara det under årtionden av vänsterstyre?

  5. Mr Z

    ”Jag hoppas min blogg finns kvar om tio år, då vill jag ha medalj och yttra orden: ”vad var det jag sa”.” Du menar alltså att om 10 år finns det ingen välfärd kvar om Borgarna fortsätter att styra landet? Dvs. om vi räknar med de senaste 4 åren med Borgerligt styre, så skulle det efter ytterligare 10 år inte finnas kvar någon välfärd? Det innebär att välfärden nu måste ha minskats med 4/14 = 0,286 dvs c:a 28 % i snitt. Det är en betydande nedgång. Vilka delar av välfärden har enligt dig Conny försvunnit de senaste 4 åren? Det måste vara en hel del om allt ska vara borta redan om 10 år?

  6. Johan Karlsson

    Conny, hur var det nu med den obligatoriska a-kassan? På vilket sätt är detta solidariska förslag dåligt?

  7. Uffe N

    Johan: jag tar mig friheten att svara i Connys ställe. Vi skall inte ha _den sortens_ solidaritet, för det är inte solidaritet alls, utan bara att undergräva en av fackens främsta rekryteringsverktyg samt en stor del av fackens ekonomi.

  8. Mr Z

    Conny väljer åter att bemöta besvärliga frågor med total tystnad. Detta måste då betyda att Conny håller med om att vänstern är riktiga hycklare som egentligen inte alls står för någon som helst solidaritet så länge den inte gynnar de egna leden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.