Conny Forsströms demokratiskt socialistiska blogg

Politiska åsikter

Bokslut av 2010, skitåret

Innan jag skriver bokslutet måste jag få säga hur sorgligt det är att klassklyftorna och välfärdsförsämringarna gått så långt att människor tvingas leta efter mat i sopcontainrar. Vart är vi på väg när sådant anmäls? Läs här.

Men vi går mer och mer åt det hållet nu. Fixa din egen välfärd via privata försäkringar. Har du jobb och alltså kan ha försäkringar så har du en chans när du blir sjuk eller arbetslös, i annat fall inte!

Så här går det när man sänker skatterna, herrar och damer alliansare! Fast detta var ert mål redan från början! "Åt den som redan har ska vara givet", eller hur högeranhängare?

För är man sjuk eller arbetslös och inte har privata försäkringar, så står man kanske snart vid sopcontainrar för att dryga ut försörjningsstödet. Allt detta "tackar" vi alliansen för. Tack Alliansen för ett 2010 där ni sopat undan mattan för de svaga! Jag ska vara övertydlig och säga att jag är ironisk när jag tackar!

Vad månde 2011 ha i sitt sköte gällande alliansförsämringar av välfärden? 2010 var i alla fall ett riktigt "skitår", för att använda en f.d. alliansministers uttryck.

Etiketter: , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

  1. Alejandro Caviedes

    Bra skrivet! Jag minns också för ett par år sen att det var skriverier i södra sverige om sopor utanför matbutiker som man hällde gift i för att hålla folk borta som grävde i dem. hade man kunnat vänta sig att sånt kunde hända i sverige? klassklyftorna har snart ökat så mkt att man inte kan känna igen välfärdssverige.

  2. U

    Var någonstans står det att de var ”tvingade” att rota i containrar? När jag pluggade så såg jag många som rotade bland sopor, inte för att de var tvingade utan för att göra något slags statement. Att sedan butikerna äger sina egna sopor har knappast tillkommit efter maktskiftet.

  3. Fru Karlsson

    Ang.länkad art; Världen är full av känslokyla mot de som inte står en närmast. Vem i all världen anmäler att någon tar mat ur en container, till polisen? Affären borde skämmas för att de kastar ätlig mat istället för att sälja den till reducerat pris, eller skänka bort den till de bostadslösa och hungrande människor som faktiskt finns!
    Jag vet dessutom att matprodu. kastar bort massor av färsk mat för att den finns i överflöd och det är inte bra för dem (maten blir ju billigare då) så då kastas överflödet, den maten kommer aldrig till affären. De kunde lätt skänka den till de som ingen har.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.