Conny Forsströms demokratiskt socialistiska blogg

Politiska åsikter

Moderaterna och Carema..

Flera ledande moderater har på olika sätt varit eller är inblandade i Carema, rapporteras i dagens Rapportsändning. Moderaterna avböjer att ställa upp på intervju gällande misstankar om att denna intima koppling också är av finansiell art, men hävdar att inga företag eller organisationer gett bidrag till partiet.

Då undrar man: VARFÖR VÄGRAR MODERATERNA ATT REDOVISA SINA PARTIBIDRAGSGIVARE?????

En annan mindre men icke oviktig fundering: OM MODERATERNA VÄGRAR ATT HÄVDA ATT MAN ÄR ETT ARBETSGIVARNAS OCH FÖRETAGSÄGARNAS PARTI, VARFÖR HAR MAN DÅ SÅ INTIMA KOPPLINGAR TILL RISKKAPITALBOLAG?

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

8 kommentarer

  1. Mr Cool

    Conny,skall man följa din filosofi så skall INGEN politiker äga vare sig aktier eller värdepapper då dessa nästan alltid i något läge kan strida mot den politiska ideologin. Vidare så skall företag och organisationer FÖRBJUDAS att supportera något parti ekonomiskt. Men fackets stöd till vänstern vill du väl inte röra i förstår jag. Som vanligt spretar din argumentation åt alla håll.

  2. Johan

    Moderaterna tar inte emot bidrag från företag eller organisationer (till skillnad från vissa andra partier). Det torde du veta och visste du det inte förut så vet du det nu. Tror du mig inte finns det andra källor som bekräftar det.

  3. Uffe N

    Varför Moderaterna vägrar redovisa varifrån de får pengar vet jag inte, men jag kan tänka mig en del tänkbara scenarior:

    – tex att de faktiskt inte vet: du kan gå in på en bank och sätta in pengar på vilket konto du vill, bara du har kontonumret. Banken behöver inte få veta vem du är eller varför du sätter in pengar på just det kontot.

    – de som har donerat pengarna vill inte skylta med det, av vilken anledning som helst.

    – att avslöja vem som ger pengar till ett parti blir en form av åsiktsregistrering. Åtminstone jag tycker inte att vi skall ha åsiktsregistrering.

  4. Conny Forsström

    Svar till Uffe N (2011-11-25 23:38)
    Man kan tänka sig de förklaringar du anger, likaväl som man kan tänka sig att Carema, Attendo och andra riskkapitalbolag stödjer moderaterna och att moderaterna inte vill avslöja detta. Poängen är att så länge moderaterna vill hålla detta hemligt så förblir det något som väcker misstankar.

  5. Mr Cool

    Conny, håll i dig nu för nu håller jag med dig om att Moderaterna öppet borde redovisa detta. MEN jag förstår kanske inte problemet eftersom ett företags årsredovisning är en offentlig handling som de flesta företag ska lämna till Bolagsverket. Vi kan sen utgå ifrån att det inte är några snusbodar som ger Moderaterna bidrag så det borde vara en skitsak att syna detta. Tänk sen efter hur många ögon som ser en större ekonomisk transaktion i ett företag. Tanken att alla bidrag skulle komma från företag med säte i skatteparadis är också lite långsökt. Om rena privatpersoner ger bidrag så skall deras namn inte offentliggöras givetvis….det är ju så mycke tjafs om integritet hit och dit så det borde även gälla här. Men i princip INGEN privatperson torde kunna ge bidrag i någon väsentlig omfattning.

  6. Conny Forsström

    Svar till Mr Cool (2011-11-26 18:02)
    Om det hade varit så enkelt att syna var de får bidrag ifrån (jfr företagens årsredovisning) så hade man nog gjort det för länge sedan, då debatten om detta pågått en tid.

  7. Johan

    Nu verkar ju Moderaterna ha svängt i frågan. Förmodligen ett taktiskt val då man ser det som att rycka undan ett av de sista halmstråna vänstern desperat försöker gripa efter. De ska bli intressant att se Conny redovisa dessa bidrag när de blir offentliga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.