Conny Forsströms demokratiskt socialistiska blogg

Politiska åsikter

Människor eller pengar?

Jag läste någonstans att Reinfeldt sagt att "det kostar pengar att ha visioner". Ja, Fredrik Reinfeldt, det kostar pengar. Människor kostar pengar. Det kostar pengar om staten ska leva upp till sitt ansvar att alla ska ha tak över huvudet och mat på bordet.

Nu har ju alliansregeringen bestämt sig för att pengar är viktigast och inte människor, se t.ex. på sjukförsäkringen, a-kassan, och inte minst skatteavdraget för välgörenhet där staten under alliansen tar ett ytterligare steg mot ett avsägande och uppsägande av ansvaret för medborgarna, i sann högeranda. Och detta görs helt oavsett att det finns och alltid kommer att finnas människor som är utsatta, särskilt under ett kapitalistiskt system.

En röd regering kommer i framtiden att bli tvungna att styra tillbaka skutan i human och empatisk inriktning och det kommer att bli en kostsam kursändring. Men den är nödvändig. I den värld jag och många med mig vill leva i, så är människan nummer ett, inte pengarna!

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

13 kommentarer

  1. Conny Forsström

    Svar till Peggy Sjöström (2012-01-01 13:28)
    Ja, du har helt rätt. Egoism blir mer och mer norm under moderaterna. Staten under högern drar sig mer och mer undan sitt ansvar och uppmuntrar rika privatpersoner att ansvara för välfärden i form av välgörenhet. Fattiga, sjuka och arbetslösa som är i behov av pengar kommer väldigt troligt i framtiden att tvingas utsätta sig för de rikas godtycke. Vad blir det härnäst – återinförande av fattighuset kanske? Som du säger, en oroande utveckling.

  2. Johan

    Det kostar NÅGON ANNANS pengar att ha visioner. Jag tror aldrig jag fick nåt svar om hur mycket av dina egna pengar DU ger till ”de svaga” varje månad?

  3. Conny Forsström

    Svar till Johan (2012-01-08 20:34)
    Det är betecknande att det, så fort en högeranhängare svarar mig, ska handla om individen och inte att KOLLEKTIVET tillsammans via skatten ser till att vi tar hand om våra svagaste.

  4. Johan

    Men Conny, vad består då ”kollektivet” av om inte individer? Varför ska vissa individer plundras för att andra individer inte frivilligt vill hjälpa sina mindre bemedlade medmänniskor. Jag tolkar ditt svar som ett erkännande att du vill stjäla någon annans pengar för att använda till sånt som du tycker är viktigt men är för girig och egoistisk för att själv betala för. Stämmer det?

  5. Johan

    Det skulle även vara intressant för bloggens läsare att veta hur du försörjer dig. Jobbar du skift eller deltid, med tanke på tidpunkterna dina inlägg publiceras? Eller är det möjligtvis den söta bidragskranen som försörjer dig?

  6. Johan

    Jag jobbar skift och har en månadslön på strax över 20000 kr. Till detta kommer lite ob för skiftgången och ibland lite övertid. Min verkliga identitet vill jag dock inte avslöja. Dels pga av omsorg om mig själv och min familj, dels pga av risken för att få min egendom vandaliserad när vänstern försöker att skipa ekonomisk rättvisa.

  7. Conny Forsström

    Svar till Johan (2012-01-15 14:43)
    Jag jobbar dag, heltid och har en månadslön i ungefär samma region som du. Vem skulle vandalisera något? Det enda som vandaliseras är välfärden i Sverige.

  8. Conny Forsström

    Svar till Johan (2012-01-15 14:34)
    Sen kan jag ju avslöja, när vi ändå är inne på självutlämnande fakta, att jag älskar att arbeta. Det har högerns anhängare inte räknat med. Lika hårt som jag arbetar, lika högt skriker jag också ut orättvisor här i bloggen. Arbete är oerhört viktigt, OM det sker till schyssta villkor. Och säg gärna varför arbete INTE ska ske till schyssta villkor! För jag anar protester gällande orden bra villkor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.