Fjärde dagen – det värsta är över

Fjärde dagen i dag med ren fasta, alltså sjätte enligt schemat om man räknar in nedtrappningen.

Det är nu som det värsta är över för de flesta – hungerskänslorna, huvudvärken, tröttheten, illamåendet och olusten, det är olika för olika personer vilka biverkningar man får. Man brukar räkna de tre första som de svåraste, då kroppen ska anpassa sig och acceptera att den inte kommer att få mera mat utan nöja sig med energin den får i fruktjuicerna och sedan börjar plocka fram tillskottsenergi ur sina egna fettlager.

Det är som om lönen skulle sluta komma. Man får gå på banken och ta ut för att få det att gå runt.

Jag blev taggad första gången jag fastade och läste mig till att "efter den fjärde dagen reduceras kroppens fettdepåer maximalt".  Det lät häftigt. Vem vill sitta med en massa depåer av den sorten.

Efter de tre första dagarna brukar sömnbehovet minska. Blodtrycket fortsätter att sjunka och man blir hyperenergisk. Redan i går började jag rensa i garderober och ta mig an projekt som jag tidigare knappt orkat tänka på.

Man kan bli lite glömsk och okoncentrerad, men samtidigt väldigt målmedveten och focuserad. Det är en härlig tid!

2 kommentarer

  1. Erik Edlund / MatFrisk Blogg

    Roligt att du nämner det minskande blodtrycket. Mekanismen för detta kan innehålla många komponenter, men följer du länken under mitt namn så ser du en delförklaring. Den är för lång för att rymmas inom det snålt tilltagna kommentarsutrymmet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.