Dag 12: Slutet närmar sig

För ni som följer schemat är det här den sista rena fastedagan med enbart buljong och juicer. Sedan gäller det att övergå sakta till ätande de två kommande dagarna.

Upptrappningen är oerhört viktigt för att magen och matsmältningen sakta ska börja fungera. Jag brukar oftast börja med hälsofil som dels är mjuk för magen, men också innehåller en del bakerieflora som magen mår bra av.

Jag brukar också säga så här om upptrappningen: tänk bebis. Börja de närmaste dagarna gärna med lite mosad banan, en kokt potatis och kanske fisk sista dagen. Det finns skräckhistorier om folk som brutit, eller avslutat, sin fasta med pizzabitar eller hamburgare, men det är inte alls någon bra idé. I värsta fall kan det sluta med tarmvred eller ett ordentligt magknip. Det skulle aldrig falla en förälder in att ge ett litet barn det.

Själv kommer jag att fortsätta med fastan två dagar till och köra min upptrappning på onsdag och torsdag, alltså dag 15 och 16 för att kunna äta någolunda normalt på fredag kväll och lördag. Jag kommer fortsättningsvis att ha juicerna som en viktig del av kosten. Och mycket frukt och grönt!

I dag blev det åtta kilometers promened med kompisen Gunnar. Det var ett fantastiskt väder som verkligen inbjöd till njutning! Belöningen när jag kom hem var nypressad apelsinjuice

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.