Min mor tror alltid jag ska svälta ihjäl

Min kära mor har aldrig kunnat acceptera mitt fastande. Hon tror alltid att jag ska tyna bort och svälta ihjäl.  Värst var det första året jag  var på besök. Då försökte hon locka med soppor och krämer. Det grundar sig naturligtvis på en mors omsorg om sitt barns välbefinnande.

Det är svårt att förstå att någon frivilligt avstår från mat för en som levt i tider när det inte alltid var en självklarhet att man kunde äta sig mätt.

Det är inte synd om mig. Jag gör det frivilligt och mår dessutom bra av det. När jag brukar ha mina svackor, även den frälsta kan tvivla, brukar jag tänka på alla som ofrivilligt måste fasta, på grund av sjukdom eller brist på mat.

Vetskapen om att man kan bryta fastan vilken sekund som helst känns som en oerhörd förmån.

4 kommentarer

  1. Markus

    Själv inleder jag fastan idag. Blir första gången för mig och det känns kalas!
    Ska bli mycket intressant att fullfälja en fasta då jag tidigare i mitt liv varit mycket skeptisk till fastande och bantande. Vill dock säga att jag inte ser denna fasta som en bantning utan mer som ett test för att se om jag klarar det och hur jag mår av den.

  2. Trollet

    Själv ska jag börja fastan nästa vecka, kör nedtrappningen sön. Vi är bortbjudna hela helgen och det är inplanerat sen länge och då känns det inte kul att börja tidigare.

    Men Markus, jag önskar dig all lycka till fastan, även för mig är det första gången, men efter att läst denna blogg så är jag sååååå inspirerad och motiverad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.